<strong>MILLIARDÆR:</strong> Realitystjerne og sminkemogul Kylie Jenner gjør det storartet med sminkeselskapet Kylie Cosmetics. Foto: NTB scanpix
MILLIARDÆR: Realitystjerne og sminkemogul Kylie Jenner gjør det storartet med sminkeselskapet Kylie Cosmetics. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kylie Jenner:

Utpekt til yngste selfmade milliardær

Åpner opp om suksessen i nytt intervju.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke til å stikke under stol at «Keeping Up With The Kardashians»-stjerna Kylie Jenner (21) har gjort det særdeles bra med sminkeselskapet Kylie Cosmetics, som hun startet opp i 2015.

I juli la Forbes ut den prestisjetunge lista over «USAs rikeste selfmade kvinner». Og det var ingen ringere enn Jenner som prydet forsida, under tittelen «America's Women Billionaires».

Ifølge Forbes har Kylie Jenners selskap en verdi på 900 millioner dollar, eller 7,3 milliarder kroner. I tillegg har hun 100 millioner dollar, eller 866 millioner norske, i andre selskaper eller som privat formue. Det vil si at hun nå er den yngste dollarmilliardæren noen sinne.

Hadde ikke sett det for seg

Kylie Cosmetics har de siste tre åra solgt sminken sin på nettet og i pop-up butikker, men etter at hun undertegnet en eksklusiv distribusjonsavtale med skjønnhetsforhandleren Ulta Beauty i august, dukket sminkemerket opp i tusen av selskapets butikker.

Ifølge Forbes solgte Kylie Cosmetics sminkeprodukter til en verdi av 54,5 amerikanske dollar, eller 472 millioner norske kroner i løpet av seks uker etter samarbeidet ble inngått.

View this post on Instagram

SETTING POWDERS by @kyliecosmetics launching March 7th💗

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

I et nylig intervju med Forbes åpner 21-åringen opp om suksessen med sminkeselskapet.

- Jeg dukket opp i noen av butikkene og fortsatte med promoteringen på sosiale medier. Jeg gjorde det jeg pleier, og det funka, forteller Jenner til magasinet.

Ifølge Forbes gjør suksessen Jenner til den yngste «selfmade» milliardæren noensinne.

- Jeg hadde ikke forventet noe. Jeg forutså ikke framtida, men anerkjennelsen føles veldig bra. Det er en fin klapp på skuldra, forteller Jenner til nettstedet.

Alle inntektene fra sminkeselskapet går rett i lomma på 21-åringen, da hun eier hundre prosent av selskapet selv, og imperiet består bare av sju fulltidsansatte og fem deltidsansatte.

Jenner mener selv at mye av suksessen kommer av populariteten i sosiale medier, og det er også her store deler av markedsføringen finner sted.

- Det er kraften i sosiale medier. Jeg hadde en stor rekkevidde før jeg klarte og starte noe, forteller Jenner.

Kritikken haglet

Som tidligere nevnt boblet det over av kritikk mot 21-åringen tidligere i juli, etter at hun prydet forsiden til Forbes, under tittelen «America's Women Billionaires».

Kritikken gikk ut på at Kylie Jenner har fått hjelp av familien, og ikke fortjener tittelen «selfmade».

Det amerikansk forretnings- og finanstidsskriftet omtalte nemlig Kylie Jenner som «selfmade», altså en som har jobbet seg opp og fram på egen hånd. Og nettopp her lugget det for mange.

CNN var blant mediene som skrev at Twitter har boblet over av kritikk etter Forbes-oppslaget, og viste da til ovennevnte problemstilling.

Brorparten av kritikken bunnet nemlig i det faktum at folk mener Kylie Jenner allerede kom fra en velstående og svært berømt familie, med blant andre Kim Kardashian West (37) i spissen, da hun lanserte sitt sminkeimperium.

Mange mente at 21-åringen slett ikke hadde vært der hun er i dag uten dem. For ordens skyld har Store norske leksikon følgende beskrivelse av «selfmade man»: «En som ved egen innsats har arbeidet seg opp til velstand og sosial posisjon.» Bokmålsordboka: «En som har arbeidet seg opp på egen hånd.»

Debatten ble så opphetet at Forbes så seg nødt til å forsvare sin egen ordbruk. De definerte nemlig «selfmade» på følgende vis:

- Magasinet anerkjenner fullt ut at i begrepet «selfmade» finnes det mange som er mer «selfmade» enn andre. Ja, Kylie kommer fra en velstående familie og får mye PR for å være en del av nettopp denne familien, men hun eier sitt selskap og er verdivurdert ut fra det hun personlig har tjent, og ut fra verdien av selskapet hun har grunnlagt, sa en talsperson for Forbes til CNN i juli.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 01.12.2015 Vis mer

Forsvarte lillesøsteren

Kylie er som kjent datter av realitystjernene Caitlyn Jenner (69) og Kris Jenner (63). I over et tiår har publikum kunnet følge den velstående familien gjennom tv-serien «Keeping Up with the Kardashians».

Etter at kritikken haglet stilte storesøster Kim Kardashian West (38) opp for Kylie. Hun mente at ingen av søsknene har vært avhengig av foreldrene, unntatt når det kommer til det å få gode råd.

- Vi er alle selfmade, sa hun til Refinery29 i juli, og la til:

- Fordi vi kom fra en familie som har hatt suksess? For meg er ikke det veldig logisk … Jeg vet om så mange mennesker som kommer fra sånne bakgrunner som ikke har hatt like mye suksess som Kylie. Om noe, så har jeg sett det stikk motsatte, sa den mye omtalte søsteren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer