Det danske kongehuset:

Utroskap, fyll og tittel-krangler. Dette er de største skandalene i det danske kongehuset

Den danske kongefamilien skaper stadig overskrifter i media.

KONGELIGE: Her er den danske kongefamilien samlet under Margrethes 76 årsdag i fjor. Fra venstre: Kronprinsesse Mary, kronprins Frederik, dronning Margrethe, prins Henrik, prins Joachim og prinsesse Marie. De har alle skapt en rekke overskrifter i media tidligere. Foto: AP
KONGELIGE: Her er den danske kongefamilien samlet under Margrethes 76 årsdag i fjor. Fra venstre: Kronprinsesse Mary, kronprins Frederik, dronning Margrethe, prins Henrik, prins Joachim og prinsesse Marie. De har alle skapt en rekke overskrifter i media tidligere. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det danske kongehuset har skapt reaksjoner i media den siste tida, og særlig med prins Henriks (83) beslutning om å ikke gravlegges sammen med kona, dronning Margrethe (77) i spissen.

Likevel er ikke dette første gang at kongehuset i nabolandet har skapt overskrifter.

Allerede samme år som prinsen giftet seg med dronning Margrethe, i 1967, var han uheldig med medieoppslagene. Han uttalte nemlig i et stort intervju med Berlingske Tidende, at kvinner ikke burde ha fulltidsjobber og at mannen er husets overhode.

Selvsagt møtte han krass kritikk for uttalelsen, og i samme intervju luftet han også sine tanker om barneoppdragelse, hvor han sammenlignet barn med dyr.

- Barn er som hunder eller hester. De skal temmes for at man skal få et godt forhold til dem. Jeg har selv blitt klappet til, det tar man ikke skade av, sa han til avisa.

Etter at den 83 år gamle prinsen gikk av med pensjon i fjor, har det skottet på hans oppmøter sammen med dronninga. Seinest i mars, da det danske kongeparet ventet statsbesøk av kong Philippe (57) og dronning Mathilde av Belgia (44), overrasket den danske prinsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer