Prins Carl Philip:

Utsatt for identitetstyveri

Det svenske hoffet opplyser at de ser svært alvorlig på hendelsen.

FRASTJÅLET IDENTITET: Prins Carl Philips identitet har blitt frastjålet. Her med kona prinsesse Sofia. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
FRASTJÅLET IDENTITET: Prins Carl Philips identitet har blitt frastjålet. Her med kona prinsesse Sofia. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag formiddag blir det kjent at en svindler har begitt seg ut for å være den svenske prinsen Carl Philip (41). Det melder Royal Central.

- Det er ekstremt alvorlig fordi det er mange som rett og slett kan bli lurt av det. Så vi tar det veldig seriøst, sier det svenske hoffets informasjonssjef, Margareta Thorgren, til Expressen.

Fått overført titusenvis

Det er gjennom meldingsappen WhatsApp at bedrageren har stjålet prinsens identitet ved å benytte falske bilder på et pass, som har gitt seg ut for å tilhøre prinsen.

Dette har ført til at svindleren ha fått en ikke navngitt person til å overføre titusenvis av kroner, ifølge Royal Central.

I kontakt med personen har bedrageren hevdet å være prins Carl, i stedet for prins Carl Philip, som er prinsens fulle navn. Flere andre skal også ha blitt lurt av svindleren.

Ifølge Royal Central kan man se på bildene på passet at de åpenbart er manipulert. Det svenske hoffet er kjent med hendelsen som nå er under etterforskning og anmeldt til politiet.

Margareta Thorgren påpeker at dette er noe som dessverre forekommer oftere og oftere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer