Prinsesse Ingrid Alexandra:

Utsetter 18-årsfeiringen

Prinsesse Ingrid Alexandra har bursdag på nyåret.

18 ÅR: Prinsesse Ingrid Alexandra blir snart myndig. Foto: Beate Oma Dahle/NTB
18 ÅR: Prinsesse Ingrid Alexandra blir snart myndig. Foto: Beate Oma Dahle/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

21. januar er det 18 år siden kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fikk sitt første barn sammen, prinsesse Ingrid Alexandra.

Torsdag opplyser Regjeringen at 18-årsfeiringen utsettes.

- Myndighetsdagen er en stor begivenhet i alle unge menneskers liv. Det gjelder ikke minst for en tronarving som skal representere Norge og det norske folk. Jeg hadde sett fram til å feire prinsesse Ingrid Alexandra på myndighetsdagen, men smittesituasjonen gjør det dessverre ikke mulig nå. Jeg håper likevel hun får en fin feiring med sine nærmeste, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Ettersom prinsessen er tronarving, og en dag skal arve den norske tronen, er hennes myndighetsdag en merkedag i norsk historie.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Videre kommer det fram at den offisielle feiringen, inkludert gallamiddag på Slottet, blir utsatt til smittesituasjonen gjør det forsvarlig med store arrangementer.

Feiringen skulle i utgangspunktet ha funnet sted på prinsessens bursdag.

Spesiell gave

Selv om prinsessen først har bursdag om en drøy måned, ble det allerede i november avslørt på Forsvarets forum at 17-åringen vil få en kanongave.

Det har forvarssjef Eirik Kristoffersen bestemt.

KONFIRMERES: Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres lørdag 31. august. Video: Rød Løper. Vis mer

«Forsvarssjefen har besluttet at Forsvaret skal avgi salutt fra alle saluttstasjoner kl. 12.00, 21 skudd, som Forsvarets gave til prinsessen på myndighetsdagen», het det i et brev fra Forsvarets Fellestjenester.

Det er vanlig at det salutteres 21 skudd for spesielle markeringer i kongehuset, og det opplyses om at fødselsdagen til alle medlemmer av kongehuset som har nådd myndighetsalder er en av disse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer