Eric Clapton:

- Utstøtt av familien

Eric Clapton stiller seg kritisk til coronavaksiner og lockdown. Det har ikke falt i god jord hos nære og kjære.

UTSTØTT: Musiker Eric Clapton hevder han har blitt utstøtt etter at han tydelig kritiserte håndteringen av pandemien. Foto: Neil Hall / Reuters / NTB
UTSTØTT: Musiker Eric Clapton hevder han har blitt utstøtt etter at han tydelig kritiserte håndteringen av pandemien. Foto: Neil Hall / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 33.97% Første dose: 67.12%

Eric Clapton (76) er å regne som en av tidenes aller beste og mest innflytelsesrike gitarister. Han satset på en solokarriere allerede fra 70-tallet, og gjorde stor suksess de kommende tiåra.

En augustdag i 1986 kom sønnen Conor til verden, til stor glede for den nybakte faren. Etter å ha slitt i flere år med alkohol- og rusproblemer, bestemte gitaristen seg for å bli edru i 1987. Han ville nemlig være den beste faren han kunne for sønnen sin.

Det han imidlertid ikke visste var at bare tre år seinere, i 1991, gikk det fryktelig galt. Da opplevde han nemlig alle foreldres mareritt, da sønnen Conor falt ut av vinduet fra 53. etasje, og døde.

STORT SAVN: I 1991 falt fire år gamle Conor ut av et vindu, og døde. Det resulterte blant annet i låta «Tears in Heaven». Her er far og sønn sammen i 1990. Foto: Richard Young / REX / NTB
STORT SAVN: I 1991 falt fire år gamle Conor ut av et vindu, og døde. Det resulterte blant annet i låta «Tears in Heaven». Her er far og sønn sammen i 1990. Foto: Richard Young / REX / NTB Vis mer

Det resulterte blant annet i låta «Tears in Heaven», som har blitt en av hans aller største hits. Siden den gang har gitaristens hovedfokus vært på musikk.

Det var imidlertid helt til den verdensomspennende pandemien var et faktum.

HARDT UT: Leif Einar Lothe går hardt ut mot Svein Østvik og andre corona-skeptikere i tirsdagens «Debatten». Video: NRK / Lothepus. Vis mer

- Jeg ble utstøtt

I november i fjor samarbeidet han med Van Morrison om protestlåta «Stand and Deliver», som gikk hardt ut mot krav om munnbind og nedstengning av samfunnet.

Siden den gang har han offentlig kritisert håndteringen av pandemien, og satt spørsmålstegn ved blant annet vaksineringen, som han hevder ga ham «katastrofale» bivirkninger.

Nå skal hans tydelige standpunkt fått flere i hans nære omgangskrets til å snu ham ryggen. Det forteller han i et intervju med Oracle Films.

76-åringen føler seg nemlig utstøtt av både familie, venner og kolleger.

- Telefonen min ringer ikke like ofte. Jeg får ikke så mange beskjeder og mailer lenger. Det er bemerkelsesverdig, sier han, og fortsetter:

CHARTER-SVEIN: Svein Østvik brenner munnbindet sitt under coronaskeptikernes markering utenfor Stortinget. Video: Jesper Nordahl Finsveen / Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- Jeg ble utstøtt. Jeg kunne merke det overalt. Jeg ble fremmedgjort, fordi jeg hadde et annerledes synspunkt.

Han legger også til at han har vurdert å ta med seg den nærmeste familien og begynne på nytt et annet sted enn i England.

Eric Clapton har barna Ella May, Sophie Belle og Julie Rose sammen med kona Melia McEnery. Fra et tidligere forhold har han dattera Ruth Kelly.

Bivirkninger etter vaksinen

17. mai i år brettet Clapton opp skjorteermet og lot seg vaksinere. Dét til tross for at han er redd for nåler, men han ønsket å vaksinere seg for barnas skyld.

Det var Rolling Stone som omtalte nyheten.

Den gang forklarte han at coronavaksinen til AstraZeneca ga ham «katastrofale» bivirkninger. Det skrev han i et brev til den italienske arkitekten og aktivisten Robin Monotti Graziadei, som delte brevet videre etter avtale med gitaristen.

TREND: Denne TikTok-trenden skaper reaksjoner. Leger og eksperter er nå redde for at den skal øke skepsisen til coronavaksinene. Video og reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemicsound. Vis mer

«Jeg tok første stikk med AZ, og fikk med det samme reaksjoner som varte i ti dager. Da fikk jeg også vite at det ville gå tolv uker før jeg skulle få neste sprøyte».

«Omtrent seks uker seinere ble jeg tilbudt den andre dosen med AstraZeneca, med litt mer informasjon om farene. Reaksjonene var katastrofale. Hendene og føttene mine frøs, var følelsesløse eller brant og var praktisk talt ubrukelige i to uker. Jeg fryktet at jeg aldri kunne spille igjen».

Han påpekte samtidig at han lider av nervesykdommen polynevropati. Det er en sykdom som gjør at nervene i kroppen ikke fungerer som de skal. Han mente derfor at han aldri burde tatt vaksinen, men at han trodde på «propagandaen om at vaksinen var sikker for alle».

I Norge ble for øvrig AstraZeneca-vaksinen skrotet av regjeringen i mai, i kjølvannet av tilfeller av sjeldne, men alvorlige bivirkninger av vaksinen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer