Eric Clapton:

- Utstøtt av familien

Eric Clapton stiller seg kritisk til coronavaksiner og lockdown. Det har ikke falt i god jord hos nære og kjære.

UTSTØTT: Musiker Eric Clapton hevder han har blitt utstøtt etter at han tydelig kritiserte håndteringen av pandemien. Foto: Neil Hall / Reuters / NTB
UTSTØTT: Musiker Eric Clapton hevder han har blitt utstøtt etter at han tydelig kritiserte håndteringen av pandemien. Foto: Neil Hall / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Eric Clapton (76) er å regne som en av tidenes aller beste og mest innflytelsesrike gitarister. Han satset på en solokarriere allerede fra 70-tallet, og gjorde stor suksess de kommende tiåra.

En augustdag i 1986 kom sønnen Conor til verden, til stor glede for den nybakte faren. Etter å ha slitt i flere år med alkohol- og rusproblemer, bestemte gitaristen seg for å bli edru i 1987. Han ville nemlig være den beste faren han kunne for sønnen sin.

Det han imidlertid ikke visste var at bare tre år seinere, i 1991, gikk det fryktelig galt. Da opplevde han nemlig alle foreldres mareritt, da sønnen Conor falt ut av vinduet fra 53. etasje, og døde.

Det resulterte blant annet i låta «Tears in Heaven», som har blitt en av hans aller største hits. Siden den gang har gitaristens hovedfokus vært på musikk.

Det var imidlertid helt til den verdensomspennende pandemien var et faktum.

- Jeg ble utstøtt

I november i fjor samarbeidet han med Van Morrison om protestlåta «Stand and Deliver», som gikk hardt ut mot krav om munnbind og nedstengning av samfunnet.

Siden den gang har han offentlig kritisert håndteringen av pandemien, og satt spørsmålstegn ved blant annet vaksineringen, som han hevder ga ham «katastrofale» bivirkninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer