SJEKKT SEG FOR KREFT: Khloé Kardashian fikk en skremmende nyhet da hun sjekket seg for hudkreft for noen år siden. Foto: NTB Scanpix
SJEKKT SEG FOR KREFT: Khloé Kardashian fikk en skremmende nyhet da hun sjekket seg for hudkreft for noen år siden. Foto: NTB ScanpixVis mer

Utviklet hudkreft: - Fjernet 20 centimeter av huden min

Khloé Kardashian oppfordrer alle til å sjekke føflekker. 

(Dagbladet): I 2003 mistet «Keeping Up With the Kardashians»-stjerna Khloé Kardashian (32) faren sin, Robert Kardashian, av spiserørskreft. Han ble bare 59 år gammel.

Den anerkjente advokaten døde bare åtte uker etter han fikk kreftdiagnosen, og dødsfallet kom svært overraskende for Khloé og hennes tre søsken, Kourtney (37), Kim (35) og Rob (29).

Onsdag avslørte 32-åringen at farens kreftsykdom skremte henne, noe som førte til at hun for noen år tilbake valgte å sjekke seg.

- Utviklet hudkreft

- Jeg fikk beskjed om at jeg hadde en føflekk på ryggen som hadde utviklet hudkreft. De fjernet 20 centimeter av huden min. Det var smertefullt, fordi det var så mye hud, skrev hun på nettsiden sin, ifølge US Weekly.

Realitystjerna oppfordrer alle til å sjekke seg, etter hun noen år etter hudkreftnyheten oppdaget nok en føflekk som vekket oppsikt:

- Jeg la merke til en føflekk under brystet mitt som vokste. Jeg sjekket det opp og fant ut at dersom en føflekk vokser og endrer form, må man sjekke den. De fjernet hele greia og undersøkte den, men heldigvis var den godartet, skriver hun videre.

Måtte fjerne hud fra nesa

For tre år siden ble også Khloés stefar, Bruce Jenner (nå Caitlyn Jenner) (66), operert for hudkreft på nesa.

Den tidligere OL-mesteren undergikk samme prosedyre året før også, da han opererte bort et hudstykke fra det ene kinnet.

Khloé er altså ikke alene i rekken av kjendiser som har fått en skremmende kreftnyhet.

Skuespiller Hugh Jackman (47) fikk påvist hudkreft for første gang i 2013.

Det var etter at kona Deborra-Lee Furness (60) ba ham gå til legen med en mistenkelig føflekk at skuespilleren første gang oppdaget det.

- Bruk solkrem!!!

- Deb ba meg om å sjekke et merke jeg hadde på nesen - og jammen hadde hun ikke rett! Det viste seg å være basalcellekarsinomer. Ikke vær dumme slik som meg. Test deg selv, og BRUK solkrem!!!», skrev han på Instagram den gang.

I februar i år ble det kjent at «X Men»-stjernen ble rammet av sykdommen for fjerde gang.

Også skuespiller Nicole Kidman (49), som i likhet med Hugh er fra Australia, har avslørt at hun ble rammet av hudkreft på leggen fordi hun var slapp med bruken av solkrem.

Både Nicole og Hugh er fra Australia der solen er svært sterk. Ifølge nettstedet NHI.no er typiske årsaker til utbrudd overdreven soling og opphold i høyere områder der solen er sterkere.

Denne saken ble først publisert hos Seher.no