FINALEKLAR: Spanias Pastora Soler er finaleklar i Eurovision, men er usikker på om det er riktig med en Eurovision-seier for Spania akkurat nå. Foto: Vyacheslav Oseledko / AFP Photo / NTB Scanpix
FINALEKLAR: Spanias Pastora Soler er finaleklar i Eurovision, men er usikker på om det er riktig med en Eurovision-seier for Spania akkurat nå. Foto: Vyacheslav Oseledko / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

«Vær så snill, ikke vinn Eurovision»

Spansk tv til Spanias Eurovision-finalist.

(Dagbladet): Spania er blant de seks landene som har fått direkte plass i den store finalen i Aserbadsjans Crystal Hall på lørdag.

Og selv om Pastora Soler med sin ballade «Quedate Conmigo (Stay With Me)» er Spanias Eurovision-håp i Baku, er det ikke nødvendigvis likevel slik at spanjolene krysser fingrene for seier.

Ledere for den spanske tv-kanalen TVE har nemlig gitt følgende beskjed til Soler: «Vær så snill, ikke vinn!», ifølge BBC.

Selv om det hele skal ha vært sagt med en spøkefull tone, er det neppe sagt helt uten alvor.

- Ikke riktig tid Spania sliter nemlig økonomisk, og har den siste tidens strammet inn budsjettene for statskanalen, noe som også har resultert i at flere tv-programmer har gått av lufta, skriver BBC.

- Hvis hadde vunnet tror jeg det ville være umulig å arrangere neste års konkurranse siden det koster så mye penger, sa Soler til ABC Punto Radio, ifølge BBC.

Reglene sier nemlig at Eurovision-vinnerens hjemland er vertskap for neste års konkurranse.

- Jeg tror ikke dette er riktig tid, hverken for Spania eller for det spanske folk, å vinne Eurovision på, sa Soler til AFP, ifølge BBC.

Finaleklare Spania vant Eurovision for første gang i 1968, og gikk også til topps året etter.

I den første semifinalen i Eurovision tirsdag gikk Romania, Moldova, Island, Ungarn, Danmark, Albania, Kypros, Hellas, Russland og Irland videre.

Tyskland, Italia, Storbritannia, Frankrike, Spania og vertslandet Aserbajdsjan er allerede klare for lørdagens finale.

I kveld kjemper vår egen Tooji om finaleplass.