Gwyneth Paltrow:

- Vaginalyset eksploderte

Stjernas velkjente duftlys skapte dramatikk hos Judy Thompson.

OMDISKUTERT: I 2020 lanserte Paltrow duftlyset «Smells Like My Vagina». Foto: Splash News/NTB
OMDISKUTERT: I 2020 lanserte Paltrow duftlyset «Smells Like My Vagina». Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert

Skuespiller Gwyneth Paltrow (49) har ved flere anledninger vekket oppsikt, blant annet da hun lanserte et duftlys under navnet «Smells Like My Vagina» i 2020.

Lyset ble imidlertid utsolgt på rekordtid etter den enorme oppmerksomheten. Nå skaper duftlyset overskrifter igjen.

DUFTLYS MED VAGINA-LUKT: Gwyneth Paltrows selskap Goop har lansert et duftlys Paltrow har kalt «This Smells Like My Vagina». Det har ikke gått upåaktet hen, og slik gikk det da KKs Benedicte Wessel-Holst fikk dutflyset sendt hjem. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video og reporter: Benedicte Wessel-Holst / KK Vis mer

Eksploderte

I en kommentar i The Guardian skriver den London-baserte journalisten Jody Thompson om en skremmende hendelse med Paltrows duftlys.

Hun vant lyset i en quiz på jobben, og bestemte seg for å teste det ut.

- Jeg bor i en liten toroms leilighet i London med partneren min, David, og våre to katter. Jeg elsker duftlys, og gjennom den siste runden av lockdown, har de varme flammene og duften gitt meg glede på kveldene, forklarer Thompson.

Hun trimmet veken slik instruksene beskrev, og satte det i en beholder. Duften beskriver hun som god.

«EMMY AWARDS»: Gwyneth Paltrow får høre det på Twitter etter at hun gikk over scenen under «Emmy»-utdelingen. Video: Fox. Vis mer

Kvelden etter, var det tid for å teste ut det nye duftlyset:

- Et par minutter etter at jeg hadde tent veken, eksploderte lyset. Flammene strakte seg en halvmeter ut av krukka, og biter av smeltet voks føyk rundt.

Thompson og samboeren turte ikke gå nær lyset, og ønsket heller ikke å slokke flammene med vann, da de var redde for at den smeltede voksen ville sprute overalt.

- David og jeg fikk panikk, og forsøkte å finne ut hva vi skulle gjøre. Vi ble lettet da alle kattene var trygge, og sov på rommet. Heldigvis, etter noe som virket som flere år, men som sikkert bare var fem minutter, roet flammene seg ned og jeg kunne blåse ut lyset.

Krukka var derimot full av sot, og etiketten hadde smeltet.

«THE KARDASHIANS»: Da Kendall Jenner skulle lage mat, gjorde hun noe som har fått seerne til å reagere. Video: Disney+ / Rød Løper. Reporter: Anna Celine Hanisch. Vis mer

Ble saksøkt

Dette er ikke første gang et av stjernas duftlys eksploderer.

Coby Watson fra Texas betalte rundt 650 kroner for Paltrows duftlys i fjor. Ifølge blant annet The Guardian og NBC News forklarte Watson at én gang før. Ved andre påtenning, gikk det galt:

Lyset gikk opp i flammer og eksploderte, rundt tre timer etter at det ble påtent, ifølge Watson.

Dermed bestemte han seg for å saksøke Goop, som er Paltrows livsstilsmerke, og krevde 41,6 millioner kroner i erstatning.

Det må likevel nevnes at Watson ignorerte en advarsel som fulgte med lyset: Det skal ikke brenne i mer enn to timer. Watsons lys var påtent i tre.

KRITISERT: Reality-programmet fra 2004, «There's Something About Miriam», fikk mye kritikk etter å ha blitt vist på TV. Video: Sky1 / Rød Løper Vis mer

En talsperson for Goop uttalte at de anser anklagene som useriøse, og som et forsøk på å lure til seg en betydelig erstatningssum fra et høyt profilert produkt. Talspersonen la til at de står bak merkene og produktene de selger, og at produktets ytelse og sikkerhet er godkjent etter standard testing.

Paltrow har ikke uttalt seg om saken.

Når det gjelder Thompson, nøyde hun seg med en plaster på såret-pakke fra Goop.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer