Igor og Grichka Bogdanoff:

Vaksinenekt, botoxkaos og søksmål

Bogdanoff-tvillingene døde med bare seks dagers mellomrom. Dette er historien til TV-brødrene.

POPULÆRE: Igor og Grichka Bogdanoff var store TV-stjerner i hjemlandet, og verdenskjent for sitt utseende. Foto: Valery Hache / AFP / NTB
POPULÆRE: Igor og Grichka Bogdanoff var store TV-stjerner i hjemlandet, og verdenskjent for sitt utseende. Foto: Valery Hache / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Rett før nyttår kom den triste nyheten om at den franske TV-stjerna Grichka Bogdanoff hadde gått bort, 72 år gammel.

- Omringet av kjærligheten fra sin familie og venner, gikk Grichka Bogdanoff fredelig bort 28. desember 2021, sa familien i en uttalelse via agenten, ifølge AFP.

FREDSPRISVINNER: Erkebiskop Desmond Tutu er død. Det melder Reuters. Tutu ble 90 år gammel. Vis mer

Bare seks dager seinere kom nok en trist nyhet. Også Grichkas tvillingbror Igor var død.

- I fred og kjærlighet, omgitt av barna og familien hans, dro Igor Bogdanoff til lyset mandag 3. januar 2022, lød uttalelsen fra familien. Også denne sendt ut av agenten.

Familien har foreløpig ikke gått ut med dødsårsaken til tvillingbrødrene, men franske medier opplyste imidlertid om at begge var innlagt på sykehus som følge av coronasmitte.

Her er historien om de to franske TV-stjernene.

DELTE OPPTAK: En mann skal være dømt til døden for å ha solgt USB-minnepenner med sørkoreanske Netflix-serien «Squid Game». Video: Storyblock/Netflix. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

TV-stjerner

Før de døde var Bogdanoff-tvillingene svært populære TV-profiler i hjemlandet Frankrike.

I 1976 ga de ut sin første bok, «Clefs pour la science fiction», som kan oversettes til «Nøkkelen til science fiction», og tre år seinere begynte de sin TV-karriere, skriver Independent.

Da var de vertskap for sci-fi-serien «Temps X», et program som gikk i dybden på science fiction og populærvitenskap, og som gikk på skjermen fram til 1987.

Bogdanoff-brødrene ble imidlertid anklaget av akademikere for å fordumme vitenskapen, men det var tilnærmingen til temaet som gjorde programmet så populært blant publikummet deres.

POPULÆRE: Igor og Grichka Bogdanoff ble svært kjent gjennom programmet «Temps X». Foto: Valery Hache / AFP / NTB
POPULÆRE: Igor og Grichka Bogdanoff ble svært kjent gjennom programmet «Temps X». Foto: Valery Hache / AFP / NTB Vis mer

Da TV-kanalen som sendte programmet ble privat i 1987, ble tvillingene imidlertid droppet, ifølge BBC. Da hadde de uansett rukket å bli to svært kjente fjes.

Og det var nettopp ansiktene deres som skulle ende opp med å få mye oppmerksomhet.

- ET TAP: Artist, skuespiller og vokalist Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank von Helvete, er bekreftet død fredag kveld. Video: Ivan Larsson/ Dagbladet TV. Reportere: Sigrid Hvidsten og Ivan Larsson. Vis mer

Benekter kosmetisk kirurgi

I løpet av 1990-tallet endret ansiktstrekkene deres seg dramatisk. Brødrene fikk merkelige hakepartier, lepper og kinnbein - noe som førte til at de ble gjenstand for utallige memes og latterliggjøring på Internett. Uten at det virket å plage dem nevneverdig.

- Vi er stolte av å ha ansikter som utenomjordiske, sa de en gang, ifølge BBC.

SPESIELT UTSEENDE: Bogdanoff-brødrene har fått mye oppmerksomhet for sitt spesielle utseende. Foto: Sebastien Rabany / Shutterstock / NTB
SPESIELT UTSEENDE: Bogdanoff-brødrene har fått mye oppmerksomhet for sitt spesielle utseende. Foto: Sebastien Rabany / Shutterstock / NTB Vis mer

Grichka var fast bestemt på at de aldri hadde fått utført kosmetisk kirurgi, og insisterte på at han og Igor var eksperimentelle av natur og hadde prøvd ut veldig avansert teknologi.

De har også avslått at de har diagnosen akromegali, som ifølge Norsk Helseinformatikk er en sykdom som skyldes overproduksjon av veksthormon.

DEN GANG DA: Igor og Grishka slik de så ut før. Her fra 1987. Foto: Pascal Baril / ABACA / NTB
DEN GANG DA: Igor og Grishka slik de så ut før. Her fra 1987. Foto: Pascal Baril / ABACA / NTB Vis mer

En venn av dem, Frankrikes tidligere utdanningsminister Luc Ferry, har imidlertid kastet brødrene under bussen og uttalt at de begge hadde fått botox-injeksjoner.

Hva som faktisk skyldtes deres litt annerledes utseende, ble imidlertid aldri bekreftet for offentligheten.

SYKEHUSET: Denne uken er Michael Andreassen blant deltakeren i «4-stjernes middag», der forteller han om den gangen han ble innlagt på sykehuset etter botox injeksjoner. Video: Discovery+ Vis mer

Søksmål

Brødrene prøvde seg også på akademisk arbeid, og skrev doktorgradsavhandlinger i matematikk og teoretisk fysikk, som begge ble hardt kritisert.

De ble latterliggjort av deler av franske medier, men i 2014 vant de en rettssak etter å ha saksøkt et ukeblad for ærekrenkelse.

De hadde saksøkte også det franske nasjonale senteret for vitenskapelig forskning, forkortet til CNRS.

Bogdanoffs mente at CNRS i en rapport hadde undergravet deres ære, omdømme og kreditt. Dette søksmålet tapte de.

UTROSKAPSSKANDALEN: I «Keeping Up With The Kardashians»-episoden som kom tidligere denne uka, ble Jordyn Woods anklaget for å ikke ha sagt unnskyld til Khloe Kardashian etter at førstnevnte skal ha vært utro med sistnevntes kjæreste. Nå tar hun selv bladet fra munnen. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Vaksinenekt

Da begge brødrenes dødsfall ble kjent, kom hevdet avisa Le Monde at ingen av de to avdøde var vaksinert mot coronaviruset.

Deres mangeårige venn Ferry uttalte tidligere i år at brødrene ikke var imot vaksinen, men at de ikke ville ha den selv.

- De var begge atletiske, uten så mye som en tomme fett, og de trodde vaksinen var farligere enn viruset.

Igor og Grichka hadde fortalt venner og dem rundt seg at deres sunne livsstil ville beskytte dem mot coronasmitte.

FHI-overlege Preben Aavitsland har tidligere slått fast overfor Dagbladet at vaksinasjon beskytter mot alvorlig sykdom, samt at det øker sjansen for at man ikke blir smittet eller smitter videre.

KJÆRESTER: Igor (t.v.) og Grichka Bogdanoff med førstnevntes kjæreste, Julie, under filmfestivalen i Cannes i 2018. Foto: Loic Venance / AFP / NTB
KJÆRESTER: Igor (t.v.) og Grichka Bogdanoff med førstnevntes kjæreste, Julie, under filmfestivalen i Cannes i 2018. Foto: Loic Venance / AFP / NTB Vis mer

- Erfaringene er veldig gode. Det er noen av de mest brukte legemidlene i historien. Man kan få vondt i armen og føle seg uvel en dags tid. Dette dør man ikke av, men coronasykdommen kan man dø av, sa han da.

Tvillingenes familie har foreløpig ikke gått ut med dødsårsaken.

KUNSTIG KOMA: Terje Leer, kjent fra «Farmen» 2019, fikk corona i midten av januar. Han ble så dårlig at han ble lagt i kunstig koma. Video: Se og Hør Vis mer

Igor etterlater seg seks barn og to ekskoner. Hans fire eldste barn hadde han fra sitt første ekteskap, og de to yngste fra sitt andre. Han giftet seg med sin andre kone, Amélie de Bourbon-Parme, 2009. De skilte seg imidlertid i 2018. De siste åra tilbrakte han med kjæresten Julie Jardon.

Grichka skal verken vært gift eller fått barn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer