«March for our lives»:

Vakte oppsikt med skjorta si på prisutdeling

Hedret ofrene fra Parkland-skytingen.

STJAL SHOWET: Millie Bobby Brown bar et viktig buskap i antrekket på Kids' Choice Awards i helga. Foto: NTB Scanpix
STJAL SHOWET: Millie Bobby Brown bar et viktig buskap i antrekket på Kids' Choice Awards i helga. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I helga deltok flere hundre tusen amerikanere i protestaksjonen «March for Our Lives».

Formålet med aksjonen var å protestere mot amerikanske våpenlover, noe som kommer i kjølvannet av forrige måneds skoleskyting på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland i Florida. Der ble 17 personer drept.

- Vil gjøre en forskjell

Da det natt til mandag var det duket for den årlige Kids' Choice Awards i Hollywood, ble det i likhet med resten av USA i helga satt lys på våpenlovene.

Ingen prisutdeling med respekt for seg selv kan arrangeres uten at antrekkene får mye omtale, men i år var det imidlertid én som stjal showet - og det var ikke for en rådyr designerkjole.

«Stranger Things»-stjerna, Millie Bobby Brown (14), valgte nemlig å hedre de 17 personene som mistet livet i Florida, ved å bære navnene deres på skjorta si.

På en mørkeblå Calvin Klein-olaskjorte hadde 14-åringen også ordene «Never Again», som er blitt et viktig slagord under demonstrasjonene for strengere våpenlover, ifølge The Telegraph.

Brown vant prisen for årets TV-skuespiller for sin rolle som Eleven i «Stranger Things». I takketalen tok hun til orde for det viktige budskapet, og fortalte at hun føler seg privilegert som har en stemme som blir hørt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer