<strong>SNAKKER UT:</strong> Val Kilmer benektet lenge at han var alvorlig syk. Nå snakker han åpenhjertig om kreften. Foto: AP
SNAKKER UT: Val Kilmer benektet lenge at han var alvorlig syk. Nå snakker han åpenhjertig om kreften. Foto: AP Vis mer

Val Kilmer:

Val Kilmer nektet for kreftdiagnosen. Nå snakker han åpent om hvordan sykdommen har forandret ham

Har fått et annet syn på livet etter strupekreft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): «Top Gun» og «Snømannen»-stjerna Val Kilmer (57) har de siste to årene kjempet en hard kamp mot strupekreft.

I et intervju med The Hollywood Reporter snakker han åpenhjertig om sykdommen.

Slik har det imidlertid ikke alltid vært. Tidligere har nemlig stjerna benektet kreften, ifølge CNN.

Ser annerledes på livet

57-åringen, som har en suksessrik karriere som skuespiller, forteller blant annet at en prosedyre på luftrøret hans i forbindelse med kreften, har redusert stemmen.

I tillegg har det påvirket pusten som gjør at han blir fortere andpusten.

Til tross for at stjerna har hatt noen intense år bak seg, forteller han at han finner både ro og trøst i troen som scientolog.

Kilmer legger ikke skjul på at kreften har gitt ham et annet syn på livet. Tidligere pleide han nemlig å se for seriøst på alt, men nå tar han lettere på livet.

- Før ble jeg opprørt når ting som Oscar og anerkjennelse ikke kom i min retning, sa han.

Likevel la han ikke skjul på at han til tross for dette, likevel gjerne vil motta flere priser.

- Jeg vil gjerne har flere Oscarpriser enn noen andra, sa han.

- Meryl Streep må føle seg ganske bra, eller hva? Det må føles fantastisk å vite at alle elsker deg. Alt handler om å bli likt, la han til.

Ryktene gikk

Ryktene rundt Val Kilmers helsetilstand oppsto da han i 2015 ble avbildet med et pusteapparat, som han prøvde å skjule via et stort skjerf.

Michael Douglas fortalte på sin side i 2010 at han hadde fått diagnosen strupekreft, der det i seinere tid ble bekreftet at det egentlig var tungekreft.

Han hadde følt seg dårlig i et år og besøkt flere forskjellige spesialister, før det til slutt var en lege som fant ut hva som var galt.

Skuespilleren måtte gjennom åtte uker med strålebehandling og kjemoterapi, og tidlig i 2011 ble han erklært kreftfri.

<strong>FILMPREMIERE:</strong> Val Kilmer sammen med Angelina Jolie og Colin Farrel i 2005. Foto: AP
FILMPREMIERE: Val Kilmer sammen med Angelina Jolie og Colin Farrel i 2005. Foto: AP Vis mer

- Han prøvde å hjelpe meg

Seinest i fjor høst dementerte Kilmer at han var alvorlig syk. Skuespillerkollega Michael Douglas fortalte nemlig i et intervju at han «ba for kompisen» og uttalte at: «Ting ikke så bra ut for ham».

Kilmer avkreftet påstandene om kreftsykdom på Facebook like etterpå, der han kalte Douglas' uttalelser for «feilinformasjon». Samtidig forsikret han fansen om at alt var i skjønneste orden.

FØRSTE BILDENE: Michael Fassbender spiller hovedrollen som Harry Hole i storfilmen "Snømannen", som er basert på Jo Nesbøs bestselgende romaner. Filmen har premiere 13. oktober. VIDEO: United International Pictures Norway Vis mer

Ifølge ukebladet People var det under en spørsmålsrunde for nettstedet Reddit forrige uke, at Kilmer erkjente at han var diagnostisert med strupekreft.

57-åringen fikk spørsmål om nettopp Douglas' påstander, og hvorfor han hevdet at Kilmer var syk, da han svarte følgende:

- Han prøvde antakeligvis å hjelpe meg, fordi pressen sikkert lurte på hvor jeg hadde blitt av. Jeg gjennomgikk behandling for kreft. Tunga mi er fortsatt hoven, men blir bedre for hver dag. Jeg høres fremdeles ikke helt ut som meg selv, og derfor tror visst folk at jeg fortsatt er syk, svarer Kilmer.

Hvorfor skuespilleren har valgt å holde hele sykdomsforløpet hemmelig fra offentligheten, sier han ingenting om.

<strong>GODE VENNER:</strong> Val Kilmer og Michael Douglas har kjent hverandre i en årrekke. Her fra filmen «The Ghost And The Darkness» i 1996. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Val Kilmer og Michael Douglas har kjent hverandre i en årrekke. Her fra filmen «The Ghost And The Darkness» i 1996. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da Michael Douglas utviste bekymring for «The Ghost And The Darkness»-motspilleren i fjor, snakket Kilmer også om en hoven tunge, men nevnte aldri noe om kreft.

- Jeg elsker Michael Douglas, men han er feilinformert. Sist jeg snakket med ham for nesten to år siden, spurte jeg han om en henvisning til en spesialist for å få en diagnose på en klump i halsen, noe som hindret meg i å fortsette framførelsen av stykket «Citizen Twain». Jeg endte opp med å dra til team ved UCLA (University of California, Los Angeles) og jeg har ikke kreft. Jeg har fortsatt en hoven tunge, og jeg blir stadig bedre, skrev han i Facebook-innlegget.

Videre fortalte 57-åringen at han ikke bar nag over Douglas' påstander.

- Uansett hva som fikk Michael Douglas til å spekulere rundt min helse, er han en elsket og nær venn for en privilegert gruppe av talentfulle personer rundt i verden, og jeg er sikker på at han ikke mente noe vondt.

Selv om Douglas' uttalelser om ham likevel medførte riktighet, står Kilmer fast ved at han ikke har snakket med Hollywood-kollegaen på to år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer