Ulrik og Julianne Nygård:

- Vanskelig å se ham sånn

Ulrik Nygård forteller åpenhjertig om sønnens RS-sykdom.

ALVORLIG SYK: Julianne og Ulrik Nygårds yngste sønn er alvorlig syk med RS-virus. Foto: Privat
ALVORLIG SYK: Julianne og Ulrik Nygårds yngste sønn er alvorlig syk med RS-virus. Foto: Privat Vis mer
Publisert

«Med en lunge som delvis er kollapset og mye slim, er det slitsomt for en liten kropp å puste. Men Søren er heldigvis en sterk liten superhelt som skal kjempe seg gjennom dette».

Oppdateringen kommer fra influenser og pilot Ulrik Nygård (41). Tirsdag delte han den tunge beskjeden om at sin ni måneder gamle sønn Søren, som han har sammen med kona Julianne «Pilotfrue» Nygård (31), ligger innlagt på sykehus med RS-virus.

Samtidig fortalte han til Dagbladet at den lille gutten sliter med å puste, og at han vurderes på sykehuset hele tida.

Tar til tårene

Når Dagbladet snakker med Ulrik onsdag, er han tydelig preget når han forteller om sønnens sykdom.

- Det er sånt som kan skje når noen av barna får RS. Ved et visst nivå kan en liten del av lungen kollapse, som selvfølgelig gjør det vanskeligere for ham å puste. Og så har han mye slim som gjør at han ikke klarer å ta til seg næring, forteller Ulrik.

Slimet gjør nemlig at det er ekstra tungt for ham å puste, og ifølge faren blir sønnen også kvalm når han «hoster det opp og svelger det igjen».

- Han bruker all sin kraft på pust og klarer derfor ikke å ta til seg næring selv, sier Ulrik, som forklarer at den lille gutten har fått sonde ned i magen for å få mat.

- Han puster så tungt og bruker så mye krefter på det. Han får oksygen, legger han til.

Ulrik og Julianne har fått forespeilet at de vil måtte bli på sykehuset ut i neste uke. På spørsmål om hvordan det er som foreldre å stå midt opp i noe så alvorlig, klarer ikke Ulrik å holde tårene tilbake.

UVISST: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad svarer på hvordan han vurderer risiko for spredning av influensa og RS-virus utover vinteren. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Beklager, jeg må bare summe meg litt, sier han ærlig, og fortsetter:

- Vi står sammen vi, men det er veldig vanskelig å se ham sånn. Han er veldig apatisk. Han smiler eller ler ikke. Han er så liten .. Julianne ammer ham til vanlig, men nå klarer han ikke å spise av henne, så han bruker henne som smukk. Det gjør at han får roet seg.

- Tar en dag om gangen

Ifølge Ulrik ligger kona sammen med sønnen til han sovner, og så bytter de.

- Det blir litt søvn på Julianne også, men akkurat nå er Søren førstepri, påpeker han.

SISTE SESONG: Julianne Nygård, også kjent som Pilotfrue, og mannen Ulrik Nygård har sin siste sesong i Bloggerne. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Sykehuset har lagt godt til rette for den lille familien, men Ulrik har naturligvis også fokus på parets andre sønn Severin (3,5).

- Vi har mormor som passer på han, men det blir nok til at jeg i dag eller i morgen drar hjem for å gjøre dagene så vanlige som mulig for Severin. Han reagerer også på dette, forteller faren, og fortsetter:

- Han forventer jo at jeg skal være med ham. Når det ikke blir sånn blir han selvfølgelig litt lei seg også. Vi må prøve å gjøre dagene mest mulig normale for ham. Jeg er her på dagen og så får vi ta en dag om gangen.

Økning av RS-virus

Det har vært en stor økning av RS-viruset i Norge de siste ukene, og sykehusene forventer et økt antall innleggelser utover vinteren. Etter Dagbladets kartlegging ble det tidligere onsdag klart at det er minst 163 barn som er innlagt på landets sykehus.

Ulrik forklarer at de jobber beinhardt på avdelingen Søren er innlagt på.

- De gjør sitt beste. Det viktigste er at barna får komme inn når de er syke. Jeg skjønner at det sikkert er ekstremt stor pågang, men man må ta det alvorlig, sier han.

AMMEBRÅK: Da Julianne Nygård, også kjent som «Pilotfrue», uttalte til Foreldre og Barn at hun vurderer å endre puppene etter fødsel, satt det sinnene i kok. Slik svarer hun på kritikken. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Når et barn har kollapset lunge er det ikke greit. Som pappa, ikke fagmann, mener jeg barnet burde vært på sykehuset for lenge siden, legger han til.

Ulrik vet foreløpig ikke hvor lenge de må bli på sykehuset, men har altså blitt forespeilet at de blir der utover i neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer