«Biggest Loser»:

Vant «Biggest Loser» i 2008. Nå har hun gått opp nesten all vekta igjen

Ali Vincent holder likevel ved godt mot, og påpeker at kampen mot kiloene ikke er over. 

GÅTT OPP I VEKT: Hun vant «Biggest Loser» i 2008. Nå har Ali Vincent gått opp nesten alle kiloene igjen. Hun har snakket åpent om vekta flere ganger, og har nå bestemt seg for å gå ned igjen. Her får hun en skikkelig motivasjonstale på «T.D. Jakes Show». Video: T.D. Jakes Show Vis mer

(Dagbladet): Ali Vincent (41) ble i 2008 den første kvinnen til å stikke av med seieren i den amerikanske utgaven av realityprogrammet «The Biggest Loser». Den 1,65 meter høye dama veide nærmere 106 kilo da hun meldte seg på.

Etter strevsomme uker med trening og dietter gikk hun ned imponerende 51 kilo, og endte på en sluttvekt på 55,3 kilo. Forandringen var stor, og landet henne seieren i realityprogrammet. Det skulle likevel ikke vise seg å vare.

E! Online skriver at hun har gått opp nesten all vekten hun mistet siden den gang, og at hun har skrevet åpent om oppgangen i sosiale medier. Nylig var hun også med på det amerikanske talkshowet «T.D. Jakes Show», der hun åpnet seg om de siste årene.

Det ble en tårevåt affære.

Gikk opp igjen

På ABC hadde 41-åringen sitt eget realityshow som gikk mellom 2011 og 2014. Der kunne trofaste seere følge hennes kamp for å holde kroppen vedlike, og realitystjerna hadde tilsynelatende en sunn livsstil og et godt liv.

Slik var det imidlertid ikke.

- De siste åra har jeg opplevd ultimate høydepunkter som jeg aldri kunne drømt om, men også mareritt som jeg ikke ønsker på min verste fiende, skrev hun på Facebook i april.

De 87 000 menneskene som liker profilen hennes fikk da vite at stjerna hadde gått opp igjen det hun klarte å miste i 2008.

Artikkelen fortsetter under.

Et bilde publisert av @miviajefit

- Jeg ble med i Weight Watchers (diettprogram, jour anm) og veide nesten det samme som jeg gjorde da jeg ble med i «Biggest Loser». Jeg sverget at jeg aldri skulle hit igjen, men her er jeg. Jeg skammer meg, skrev hun åpenhjertig.

Vincent dukket også opp i serien til Oprah Winfrey, «Where Are They Now?». Der fortalte hun at hun nylig hadde fått negative kommentarer på sosiale medier om vekta si.

- Jeg var langt nede, sikkert det lengste jeg noensinne har vært, fortalte hun der.

Fikk trøst

På mandag la Vincent ut et innlegg på Facebook om at hun akkurat var ferdig som gjest på talkshowet «T.D. Jakes Show». Gjennom hele intervjuet med programlederen slet hun med å holde tårene tilbake.

- «The Biggest Loser» ga meg muligheten til å tro på meg selv, men jeg vet ikke om jeg gjorde det i utgangspunktet, sier en tårevåt Vincent og fortsetter:

- Jeg vet at jeg må slite med ting som går langt tilbake, men jeg er 41 år gammel. Når skal jeg klare å ta eierskap over dette? spør hun i programmet.

Øverst i artikkelen kan du se et utdrag av det tårevåte intervjuet, der programlederen til slutt må trøste 41-åringen. Han forteller henne at hun er verdt noe og at hun at hun er viktig.

- Jeg kan ærlig talt si at jeg for første gang sist har fått like mye tilbake som jeg har blitt bedt om å gi (på et tv-program), skriver hun på Facebook.

Vincent har nylig delt at hun nå prøver å gå 10 000 skritt hver dag, og at hun er på diett. Alt for å prøve å nå idealvekta igjen.

Hevdet de ble bedt om å dope seg

Det har stormet rundt «Biggest Loser» den siste tida. Etter at 2008-vinneren Ali Vincent fortalte for amerikansk presse om uforklarlig vektøkning etter seieren, har flere meddeltakere kastet seg på.

Avisa New York Post viser til en studie gjennomført av foreningen for diabetes- og nyresykdommer (NIH), som viser hvordan et stort antall «Biggest Loser»-deltakere legger på seg igjen vekta de mistet under tv-innspillinga.

Joelle Gwynn, som også deltok i 2008, har hevdet at det foregikk «absurde slankemetoder» bak kamera som gjorde at deltakerne mistet kroppsvekt i et tempo som var umulig å opprettholde i etterkant.

To av trenerprofilene, Rob Huizenga og Bob Harper, fikk mye av skylda.

- Bob hadde en papirpose med piller som gjorde meg hyperaktiv. Jeg fikk aldri en skikkelig forklaring på hva det var, sa hun til NY Post.

Meddeltaker Suzanne Mendonca gikk enda lenger i beskyldningene.

- Folk kunne få amfetamin og vanndrivende piller. De anbefalte oss også å kaste opp for å kvitte oss med kalorier, hevdet Mendonca.

Både Rob Huizenga og Bob Harper avviste anklagene om de påståtte slankemetodene.