Tim Schou:

Vant danske Melodi Grand Prix. Nå lever han som hjemløs i USA

- Har aldri skrevet så mange sanger som jeg gjør nå.

EUROVISION: Tim Schou og bandet «A Friend in London» opptrer under semifinalen i Eurovision i 2011. Nå er han hjemløs. Foto: AFP / Patrik Stollarz.
EUROVISION: Tim Schou og bandet «A Friend in London» opptrer under semifinalen i Eurovision i 2011. Nå er han hjemløs. Foto: AFP / Patrik Stollarz. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Tim Schou (30) og bandet hans, «A Friend in London», deltok i danske Melodi Grand Prix i 2011, tok det ikke lang tid før Schou ble en stor favoritt.

For noen var Schou allerede et kjent fjes etter at han to år tidligere hadde vunnet en dansk talentkonkurranse som ble vist på TV. Men det var da popstjerna og bandet ble danskenes bidrag til Eurovision, ting begynte å skje for den unge popartisten.

Bare 24 år gammel hentet han hjem en femteplass med sangen «Thoughts of a Boheme», og i ettertid har 30-åringen toppet hitlistene med sanger som «Goodbye» og «Supernova».

I dag ser imidlertid livet til den unge popartisten noe annerledes ut.

Bor på gata

I et nylig intervju med danske BT avslører nemlig 30-åringen at han har bodd på gata helt siden han flyttet fra sin trygge leilighet i Vesterbro i Danmark til USA for fire år siden.

- Jeg har overnattet fire netter på gulvet på et kjøpesenter i Hollywood. Det var helt galskap. Jeg har også prøvd å vandre rundt som andre hjemløse i Chicago, hvor jeg blant annet måtte holde meg våken på en bar hele natta mens en full rocker sovnet oppå meg, forteller han til den danske avisa.

Likevel har ikke Schou skrevet så mange sanger som det han gjør nå. I år har han blant annet gitt ut singlene «Young Vince», «Fix You» og «Novacaine».

Saken fortsetter under bildet:

HJEMLØS: Danske Melodi Gran Prix-vinner Tim Schous har de siste årene bodd på gaten i USA. Foto: Peter Grosen/Aller Media DK
HJEMLØS: Danske Melodi Gran Prix-vinner Tim Schous har de siste årene bodd på gaten i USA. Foto: Peter Grosen/Aller Media DK Vis mer

Valgte det selv

Til den danske avisa forteller nemlig 30-åringen at han helt frivillig har valgt et liv på gata, noe han nesten har blitt avhengig av.

- Jeg har aldri skrevet så mange sanger som jeg gjør nå. Jeg reiser cirka 250 dager i året, og lærer mennesker å kjenne på en helt annerledes og personlig måte, forteller han og legger til:

- Når jeg besøker venner, og de har redd opp til meg med dyne og pute, setter jeg pris på det på en helt annen måte.

Selv om Schou ikke har en fast base, hindrer ikke det ham i og gjøre det han elsker mest, nemlig musikk. I desember skal han blant annet holde flere konserter i Tyskland.

52 dager på gata

Norske Petter Nyquist (39) er også en mann som vet godt hvordan det er å leve et liv ute på gata.

Gjennom sin dokumentarserie «Petter uteligger», som gikk på TV 2 fra 2015-2016, skildret 39-åringen uteliggermiljøet i Oslo ved å tilbringe 52 dager og netter ute på gata.

Serien ble sett av 700 000 nordmenn, og har vekket mye følelser blant folket. I 2016 vant Nyquist blant annet publikumsprisen og «Beste dokumentarserie» under Gullruten, for å ha satt uteliggermiljøet og rusmiljøet i Oslo på dagsorden.

For Petter ble også opplevelsen av å bo på gata noe han seint ville glemme. I serien knyttet han blant annet sterke bånd med uteligger Svein, som han har hatt kontakt med i seinere tid.

I et tidligere intervju med Her og Nå kunne den folkekjære TV-profilen tror utvilsomt at suksessen med «Petter Uteligger» har forandret ham som far.

- Ja, det tror jeg. Jeg tenker jo over rollen min som pappa, som forbilde. Jeg er veldig opptatt av å gi datteren min de riktige verdiene. Livet dreier seg ikke om hva du har rundt deg av materialistiske ting, men hvordan du har det inni deg, fortalte han.

FØRPREMIERE: Petter Uteligger har tatt turen til Dagbladets lokaler på Hasle. VIDEO: TV2 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer