Carola Häggkvist:

Vant i retten

Artisten får seks millioner kroner.

VANT SØKSMÅL: Carola Häggkvist vant fredag et søksmål i tingretten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VANT SØKSMÅL: Carola Häggkvist vant fredag et søksmål i tingretten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag ble det kjent at den svenske sangeren Carola Häggkvist (56) vant et søksmål i tingretten, og får seks millioner kroner.

En person som tidligere var ansatt i sangerens musikkselskap skal ha foretatt «uautoriserte uttak» fra selskapets bankkonto. Det skriver nyhetsbyrået Siren, ifølge Aftonbladet.

Vedkommende skal ha tatt ut penger fra bankkontoen uten samtykke fra verken Häggkvist eller noen andre i selskapet.

Det hele skal ha skjedd mellom 2017 og 2019.

SETTES UT: Da artisten Carola Häggkvist skulle lese opp jurystemmene fra Sverige under finalen av Eurovision Song Conteset gikk det ikke helt etter planen. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Aftonbladet rapporterte i 2020 om at artistens selskap hadde tapt 4,7 millioner svenske kroner av uklare årsaker. Dette til tross for at hun hadde dratt inn enorme pengesummer.

Videre kom det fram i årsrapporten at den største delen av pengetapet var på grunn av at penger forsvant fra banken. På den tida ønsket ikke Häggkvist å kommentere saken.

Ifølge dommen som nå er kjent, skal det tillegges renter på 4,7 millioner svenske kroner fra desember 2019.

GÅR GALT: Carola Häggkvist har prøvd seg på en ståhjuling på en strand i Sverige, men det gikk ikke helt bra. Video: carolaofficiell Vis mer

I tillegg må vedkommende også betale for saksomkostningene. Tingretten dømmer derfor personen som foretok uttakene til å betale Häggkvist seks millioner kroner.

Aftonbladet følger opp at domfelte har én måned på seg til å anke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer