Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Miss America 2020:

Vant missekåring etter eksperiment

Årets vinner stilte på scenen i laboratoriefrakk med et kjemisk eksperiment.

I FRAKK: Årets Miss America-vinner dukket opp på scenen i laboratoriefrakk og imponerte dommerne med et kjemisk eksperiment. Foto/video: NTB Scanpix/AP Vis mer

Natt til torsdag gikk den årlige Miss America-kåringen av stabelen i Connecticut, USA. I kjent missekåring-stil ga kvinnene alt på scenen i håp om å vinne den mye omtalte kronen, og i år får vinneren ekstra mye oppmerksomhet.

24 år gamle Camille Schrier stilte nemlig opp i laboratoriefrakk og imponerte dommerne med et kjemisk eksperiment, noe som sørget for at hun stakk av med seieren og slo 50 andre kvinner, skriver BBC.

Ifølge den ferske vinneren skal det ha vært hennes eksperiment på nedbrytning av Hydrogenperoksid som var den største faktoren til at hun vant Miss Virginia i juni, som igjen førte til den store Miss America-seieren.

EKSPERIMENT: Årets Miss America-vinner stilte opp i laboratoriefrakk og imponerte dommerne stort. Foto: NTB Scanpix
EKSPERIMENT: Årets Miss America-vinner stilte opp i laboratoriefrakk og imponerte dommerne stort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vitenskapskvinne

Schrier vant et stipend på 50 000 amerikanske dollar, noe som tilsvarer nesten 500 000 norske kroner, og får bære tittelen som Miss America det kommende året.

24-åringen, som har to vitenskapsgrader og nå tar en doktorgrad i farmasi, uttalte i takketalen at hun ønsker å legge lokk på den stereotypiske misse-jenta og at hun vil vise hva det betyr å få bære tittelen.

VINNER: Her blir Camille Schrider kåret til årets Miss America. Foto: NTB Scanpix
VINNER: Her blir Camille Schrider kåret til årets Miss America. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da konkurransen ble startet i 1921 var det som en skjønnhetskonkurranse for å kåre «USAs vakreste kvinne», der blant annet utseendet i badedrakt var blant de avgjørende faktorene.

Siden 2018 har kåringen forsøkt å endre bransjens syn på kvinner, og har droppet det klassiske badetøy-segmentet og utseendebaserte dommerkriteriet.

I stedet viser deltakerne deres personlige talent og blir intervjuet om deres lidenskap, intelligens og deres personlige tolkning av hva Miss America-rollen innebærer.

- Vi vil ikke lenger dømme kandidatene våre basert på deres ytre, fysiske utseende. Det er stort, fortalte tidligere Miss America-vinner Gretchen Carlson, som annonserte endringene i 2018.

Oppmuntret unge kvinner

Ifølge nyhetskanalen skal Schrier også være talskvinne for Mind Your Meds det kommende året, et program som skal forebygge bruken av rusmidler, samt øke tryggheten rundt dette.

Ifølge BBC skal hun ha fortalt dommerpanelet, som blant andre besto av det tidligere «Destiny's Child»-medlemmet Kelly Rowland (38), at «Miss America er en som skal utdanne og opplyse».