FRATATT MISSETITTELEN: Den unge missen var ute på prøveløslatelse etter å ha sittet inne for fyllekjøring og vold med et dødelig våpen da hun vant missekonkurransen. Foto: Tolga Akmen / Anadolu Agency
FRATATT MISSETITTELEN: Den unge missen var ute på prøveløslatelse etter å ha sittet inne for fyllekjøring og vold med et dødelig våpen da hun vant missekonkurransen. Foto: Tolga Akmen / Anadolu AgencyVis mer

Vant missekonkurranse - fratatt tittelen og saksøkt av de andre deltakerne

Catalina Cifuentes fortid ble et problem for de andre missene.

(Dagbladet): 11. juni ble amerikanske Catalina Cifuentes (25) kåret til verdens første Miss Corpus Christi Latina, en nyoppstartet missekonkurranse i Texas.

Det var imidlertid en tittel hun ikke fikk beholde spesielt lenge. 25-åringens fortid var et problem for de andre deltakerne, som endte med at hun nå må frasi seg tittelen.

Grunnen? Hun har tidligere vært gift, og var ute på prøveløslatelse da konkurransen fant sted. Det stred ifølge de andre missekonkurrentene mot showets reglement.

- Ikke rette forutsetninger

Det er The Huston Chronicle som først omtalte saken. 25-åringens tidligere liv sørget for at totalt seks av de andre deltakerne gikk til søksmål.

Da hun vant tittelen, var hun ute på prøveløslatelse etter å ha sittet inne for fyllekjøring og vold med et dødelig våpen.

Det var konkurransens direktør Kayla Alvarez som ble saksøkt. Søksmålet var på hele 800 000 kroner.

Konkurransens grunnlegger Acirema Alayeto gikk onsdag ut i en pressemelding og bekreftet at Cifuentes' tittel nå var tatt fra henne.

- Hun har ikke de rette forutsetningene til å ha denne tittelen, gikk Alayeto ut med.

Valeria Barrera, som egentlig fikk en hederlig andreplass i missekonkurransen, kåres derfor nå til vinner.

FRARØVET TITTELEN: 25 år gamle Catalina Cifuentes ble egentlig kåret til Miss Coprus Christi Latina, men mistet tittelen. Det fordi arrangørene mente hun ikke hadde en «ren» nok fortid.

Forsvarer seg

Selv om Cifuentes ikke kan smykke seg med tittelen Miss Corpus Christi Latina mer, mener hun fortsatt at hun er dronning av byen.

Hun har nemlig tatt til Facebook fort å fortelle om hvordan hun har opplevd det hele.

- La oss huske at ingen er perfekte her i livet, skriver hun og fortsetter:

- Jeg er her for å gi kraft til de som har begått feil tidligere i livet, men som nå jobber mot å bli suksessfulle, skriver hun.

I ettertid har den tidligere missedronninga derimot sletta innlegget. På profilen hennes nå, kan man lese en oppdatering som lyder som følger:

- Omring deg selv med mennesker som får deg til å føle verdifull og elsket hele tida, skriver hun.

Barrera, som nå er den nye missedronninga, skal seinere i år delta i konkurransens delstatsfinale, der finalister fra hele Texas konkurrerer.

- DET VAR MIN FEIL, DET STOD PÅ KORTET:  Programlederen fra Miss Universe 2015 beklaget seg etter å ha lest opp Colombia som årets vinner. Video: Reuters Vis mer