«Norges Tøffeste»:

Vant «Norges tøffeste»: - Mye slit

Det ble en nervepirrende avslutning på årets sesong.

GJEV SEIER: Etter en nervepirrende finale, er vinneren av «Norges tøffeste» kåret. Reporter: Kine Falch. Video: Madeleine Liereng / NRK Vis mer
Publisert

Etter noen uker med beinhard konkurranse og flere liter med melkesyre, var det endelig tid for å kåre hvem som er «Norges tøffeste».

Det ble en svært nervepirrende og følsom semifinale mellom de to venninnene Eline de Leeuw (26) og Hanna Martinsson (22), men det var til slutt førstnevnte som stakk av med seieren og sikret seg en finalebillett.

I finalen ventet fiskeoppdretteren Sondre Lernes (28).

I årets finale måtte deltakerne først trekke opp hver sin blåse fylt med vann for å få tak i en hammer, slik at de fikk laget hull i gipsveggen de skulle klatre opp. Da de kom på toppen av gipsveggen, ventet en 185 kilo betongkule som skulle knuses med slegge. Første deltaker som klarte å heise kulen opp fra bakken ville bli kåret til vinner.

De to finalistene lå tett oppi hverandre hele veien, men det var til slutt Lernes som var raskest til å ødelegge betongkulen og kan derfor smykke seg med tittelen «Norges tøffeste».

DRAMATIKK: Det blir dramatisk når bestevenninnene Eline de Leeuw og Hanna Martinsson må kjempe mot hverandre for en finaleplass i «Norges tøffeste». Reporter: Kine Falch. Video: Madeleine Liereng / NRK Vis mer

- Utrolig godt

- Det er litt surrealistisk, det har ikke helt gått opp for meg, kunne 28-åringen fortelle Dagbladet rett etter seieren var et faktum.

- Det gikk greit fra start, egentlig. Den var tung og krevende, men jeg fikk en god teknikk opp gipsveggen og har i tillegg slått med slegge noen ganger før. Jeg fikk slått igjen kulen etter litt om og men, og fikk dratt hjem seieren. Det var utrolig godt,

SEIER: Sondre Lernes stakk til slutt av med seieren. Foto: Erlend Lånke Solbu/NRK
SEIER: Sondre Lernes stakk til slutt av med seieren. Foto: Erlend Lånke Solbu/NRK Vis mer

Den sylferske vinneren la heller ikke skjul på at det ville bli følsomt når det seinere gikk opp for ham at han faktisk hadde vunnet.

- Jeg er veldig stolt. Jeg kom inn for å vinne, men det har ikke helt sunket inn ennå. Det er en litt rar følelse, men jeg tipper at om noen timer så siger vinner-følelsen inn. Da kommer det vel både følelser og kanskje noen tårer inn i de sene nattetimene.

KOMMER MED STIKK: Under fredagens konkurranse på «Norges tøffeste» var det forskjellig ferdighetsnivå, noe som resulterte i at Jørgine Massa Vasstrand ikke klarte å holde tilbake stikkene. Video: Rød Løper/Jenny Emilie Aas. Vis mer

- Trodde du hele tiden underveis at du skulle vinne?

- Jeg går jo inn med tankegangen at jeg skal vinne. Jeg melder meg ikke på noe sånt for å få en fjerdeplass, da er det seieren som er målet og ikke noe annet som er bra nok. I tillegg har man jo sanket mange gode relasjoner og vennskap her inne. Det var utrolig godt å kunne stå igjen til slutt etter så mye slit.

I tillegg til at det å vinne smakte godt, er det én ting med seieren Lernes er spesielt glad for:

- Jeg slipper i hvert fall å stå og svelge ordene mine når jeg gikk så hardt ut og sa at jeg skulle «dra hjem bøtta».

«NORGES TØFFESTE»: NRK valgte å klippe bort dette kysset. Video: «Norges tøffeste»/NRK Vis mer

Fisk = vinner?

Å drive med fisk ser ut til å være en fordel i NRK-programmet. Forrige sesong var det nemlig fisker Isak Dreyer (27) som stakk av med pokalen. I etterkant av seieren har Dreyer vært å se på TV og høre på radio.

FORNØYD: Sondre Lernes poserer med betongkulen og programleder Jørgine Massa Vasstrand. Foto: Erlend Lånke Solbu/NRK
FORNØYD: Sondre Lernes poserer med betongkulen og programleder Jørgine Massa Vasstrand. Foto: Erlend Lånke Solbu/NRK Vis mer

Fiskeoppdretter Lernes ser ikke bort ifra at det kan bli mer TV på han og.

- Man får se hva som dukker opp av eventuelle tilbud, men jeg må se hva som appellerer til meg. Er det den riktige muligheten som kommer så takker jeg sikkert ikke nei.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer