Hertuginne Meghan:

Vant søksmålet

Hertuginna vant mot Mail on Sunday i retten.

MEDHOLD: Hertuginne Meghan har vunnet fram i resten av søksmålet mot tabloidavisa Mail on Sunday. Foto: AFP / NTB
MEDHOLD: Hertuginne Meghan har vunnet fram i resten av søksmålet mot tabloidavisa Mail on Sunday. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (39) har vunnet resten av søksmålet mot Mail on Sunday som hun tidligere har gått til sak mot, skriver BBC. Saken bunnet i at de hadde publisert et privat brev hun sendte til sin far, Thomas Markle.

Hertuginna vant store deler av søksmålet tidligere i år, men har nå også vunnet fram i spørsmålet om publiseringen av brevet var brudd på opphavsrettigheter.

Det har hun fått medhold i retten for.

Dommen ble kjent etter at dronning Elizabeths (95) advokater gjorde det klart at brevet ikke tilhører det britiske kongehuset. Retten har nå avgjort at brevet var privat.

Mail on Sundays eier Associated Newspapers Limited har tidligere hevdet at hertuginne Meghan og prins Harrys tidligere kommunikasjonssjef Jason Knauf var med på å forfatte det aktuelle brevet, noe som ville innebåret at kongehuset eide opphavsrettighetene.

BARE TRIST: Dette sier ekspertene om det famøse Harry og Meghan-intervjuet. Vis mer

Vant fram

Som nevnt vant hertuginne Meghan store deler av søksmålet i februar i år. Det var i 2019 hertuginna saksøkte Associated Newspapers, som eier Mail on Sunday og MailOnline.

Bakgrunnen for søksmålet var at hun mente at de hadde brutt personvernet hennes ved å publisere deler av et brev hun hadde sendt Thomas Markle, hennes far.

Retten mente i februar at avisa invaderte hertuginnas privatliv ved å publisere brevet.

Dommeren sa ifølge nyhetsbyrået AP at Meghan «hadde rimelige forventninger om at innholdet i brevet ville forbli privat. The Mail-artiklene forstyrret de rimelige forventningene».

Brevet skal ha inneholdt en bønn fra Meghan til sin far om å holde seg unna pressen, og et håp om å kunne ordne opp i familieforholdet. Avisa har flere ganger publisert saker om hertuginnas far. De har blant annet forfalsket paparazzi-bilder av ham, for å skape falske historier.

BEGRAVELSE: Kroppspråkssekspert kommenterer kontakten mellom prins William og prins Harry i begravelsen til prins Philip Vis mer

Slapp full rettssak

Hertuginna ba retten om et såkalt «summary judgement», som betyr en avgjørelse utenfor full rettssak.

Avgjørelsen i februar innebar også at Meghan slapp å møte sin egen far i retten for å vitne mot ham. Dommeren ba på den annen side om en «begrenset rettssak» for å avgjøre delen av søksmålet som omhandler opphavsrett.

Det er denne delen av søksmålet som Meghan nå også har vunnet fram i.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer