Neve Campbell:

Var 90-tallets store stjerneskudd - derfor forsvant hun fra rampelyset

Spilte i «Scream», «Party Of Five» og «Wild Things». Så ble det tyst fra stjernen.

LOVENDE 90-TALLSSTJERNE: Neve Campbell debuterte på skjermen som Julia Salinger i ungdomsserien «Party Of Five». Her i en scene fra «Scream» sammen med Skeet Ulrich. Foto: NTB Scanpix
LOVENDE 90-TALLSSTJERNE: Neve Campbell debuterte på skjermen som Julia Salinger i ungdomsserien «Party Of Five». Her i en scene fra «Scream» sammen med Skeet Ulrich. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 1994 fikk den da 20-årige kanadiske skuespilleren Neve Campbell (44) sitt store gjennombrudd:

I seks år spilte hun Julia Salinger i den ultrapopulære ungdomsserien «Party Of Five», hvor hun spilte mot blant andre Matthew Fox (51) og Jennifer Love Hewitt (39).

Fansen så henne også i rollen som Bonnie i «The Craft» (1996) og Suzie Toller i den erotiske thrilleren «Wild Things» (1998).

Skrekkfilmentusiaster har ikke minst sett henne som Sidney Prescott i fire «Scream»-filmer, en rolle som sikret henne flere priser og nominasjoner.

Fra stjerne til anonym

På 1990-tallet hadde Campbell en karriere de fleste unge skuespillere bare kan drømme om.

Hun var på lista over verdens mest sexy kvinner, og prydet forsida på en rekke prestisjefylte magasiner, deriblant Time og Rolling Stone.

Bilvaskscenen med Denise Richards fra «Wild Things» kom på topp ti av historiens mest sexy filmscener, skrev VG i 2006. Skuespilleroppdragene sto i kø for den unge skuespilleren, og verden lå tilsynelatende for hennes føtter.

Men etter at hun sluttet i «Party Of Five» i år 2000, uteble de store snakkis-rollene til fordel for roller i mindre tv-serier, tv-filmer og filmflopper. Et av 90-tallets store stjerneskudd var i ferd med å miste glansen, og forsvant mer og mer ut i periferien av Hollywoods bevissthet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer