Ole Martin Årst:

Var akkurat blitt fotballproff da alt raknet privat: - Ei tid preget av løgn

Familiemarerittet holdt på å ta knekken på proffkarrieren. Nå forteller fotballspilleren om moras død, farens hjerneslag og søstrenes ruskamp.

MØRKE FAMILIEKAPITLER: Tidligere fotballspiller Ole Martin Årst klarte ikke å dele sin kontrastfylte familiehistorie da det sto på som verst. Nå forteller han åpent om opp- og nedturene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MØRKE FAMILIEKAPITLER: Tidligere fotballspiller Ole Martin Årst klarte ikke å dele sin kontrastfylte familiehistorie da det sto på som verst. Nå forteller han åpent om opp- og nedturene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MALLORCA/OSLO (Dagbladet): - Min største opptur i karrieren var at jeg klarte å lykkes i Belgia i 99. Det er det råeste jeg har gjort ... Samtidig var det et tøft år rent privat, sier «Mesternes mester»-aktuelle Ole Martin Årst (44).

Da treneren skulle gjøre opp status ved endt sesong i 2000, sto den tidligere fotballproffen som toppscorer i Belgia. Laget var AA Gent og Årst hadde tatt til seg jubelbrølet for samtlige 30 mål.

Ved tusenårsskiftet kolliderte derimot to verdener. På fotballens teaterscene var livet i vater. På hjemmebane hadde et lys slukket for godt.

- Mor fikk en kreftdiagnose på sommeren, og så døde hun den høsten.

Årst vrir seg i stolen.

- Vurderte du noen gang å ikke returnere til Belgia da din mor ble syk?

- Så absolutt. Det var i tankene mine både før og etter at hun døde. Da vi fikk vite at mor hadde noen måneder igjen å leve, sa jeg: «Nå kommer jeg hjem» - jeg ville bryte kontrakten.

Vi kommer tilbake til det. For mors bortgang var ikke det eneste som skyggela Belgia-oppholdet. Far hadde fått hjerneslag og sleit med helsa. Samtidig hadde søstera Wibecke store problemer med rusavhengighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer