«Farmen kjendis»:

Var åpen om legningen sin: - Jeg var nervøs

Christer Rødseth har ingen problemer med å snakke om legningen sin, men innrømmer at han tenkte seg godt om før han ble med på «Farmen kjendis».

MYE RESPONS: Tilbakemeldingene på Christer Rødseths åpenhet har vært overveldende. Foto: Morten Eik / Se og Hør
MYE RESPONS: Tilbakemeldingene på Christer Rødseths åpenhet har vært overveldende. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var en svært åpenhjertig Christer Rødseth (28) som i februar fortalte til Dagbladet at han hadde helt spesielle krav til produksjonen da han takket ja til deltakelsen på «Farmen kjendis».

28-åringen ønsket ikke at TV 2 skulle gjøre et poeng ut av legningen hans, selv om han synes det er fint å kunne «stå fram». Rødseth fortalte også om da han selv valgte å stå fram som homofil til sine nærmeste i 15-årsalderen, og nå i ettertid har han mottatt lovord i lange baner fra det norske folk.

- Det har vært bare fint. Grunnen til at jeg gjorde det til å begynne med var at jeg ville vise hele meg til Norge, og så har det bare vært mange koselige kommentarer. Det er jo ikke noe negativt rundt det, det er jo bare tull, sier han og fortsetter:

- For meg handlet det om å fortelle folk hvem jeg egentlig er, hele bildet.

EXIT: Christer Rødseth reagerer på at Erik Sæter brøt løftet sitt, etter at kokken måtte forlate gården. Vis mer

Mer oppmerksomhet

Tilbakemeldingene har ifølge Rødseth gått på nettopp hvem han er og ikke på det at han er homofil. Det synes han er positivt. Det skal riktignok sies at selv om de fleste av kommentarende utelukkende er godhjerta, innrømmer kjendiskokken at det dukker opp noen mindre hyggelig her og der.

- Det er klar det kommer noe rølp, men det gidder jeg ikke lese, sier han.

28-åringen fortalte nylig at hovedfokuset hans bestandig har vært mat og kokkekunst og at det er det som er ham, ikke legningen hans. Likevel innrømmer Rødseth også at han var nervøs for hva folk skulle si om ham da han ble med på «Farmen».

- Men så har jeg blitt litt mer komfortabel med situasjoenen, og folk burde vite hvem jeg egentlig er, påpeker han.

- Hvordan er oppmerksomheten rundt deg om dagen?

- Det er absolutt mer trøkk en vanlig, og jeg har fått flere følgere på Instagram blant annet. Og så er det noen rare meldinger som jeg ikke gidder å svare på. Jeg skjønner ikke at folk får skrevet det de skriver.

GOD RESPONS: Christer Rødseth har fått nesten bare utelukkende positiv respons etter deltakelsen. Her med Erik Anders Sæter. Foto: Alex Iversen / TV 2
GOD RESPONS: Christer Rødseth har fått nesten bare utelukkende positiv respons etter deltakelsen. Her med Erik Anders Sæter. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Hva skriver folk, da?

- At de vil møte meg og så videre, det er veldig rart. Kanskje spesielt fordi jeg ikke hadde gjort det selv, men igjen så er det koselig og smigrende. Jeg kan ikke si at det er dritt, for det er det ikke, sier han lattermildt.

Føler seg heldig

Sin åpne væremåte er også noe han fokuserer på i jobbsammenheng. Overfor Dagbladet fortalte han nemlig at alle kokketilskudd som har kommet til på Vaaghals mens han har vært kjøkkensjef, har fått spørsmål om de er homofober.

- Alle ansatte skal føle seg akseptert på denne arbeidsplassen, uansett legning, kjønn eller etnisitet. Jeg opplever det heldigvis som uproblematisk å være homofil i kokkebransjen, og tåler at kolleger tuller med det.

I motsetning til mange andre i samme situasjon, kunne Rødseth fortelle at han har vært heldig i prosessen med å dele legningen sin.

- Jeg har aldri hatt noen identitetskrise, og har alltid hatt full støtte hjemmefra. Da jeg fortalte det til mamma, svarte hun at hun hadde visst det siden jeg var ni år. Bortsett fra noen småtilfeller har jeg opplevd veldig lite hat, men det har prellet av. Jeg lar ikke sånt gå inn på meg, det er bare teit.

FULL KRANGEL: Johanna Grønneberg og Ole Klemetsen gikk ikke overens på «Farmen»-gården, og sier de ikke har noe å gjøre med hverandre den dag i dag. Programledere: Jonas Hammer og Kine Falch. Video: Thea Hope Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer