Sandra Lyng:

- Var bare 16 år. Heslig

Suksessen i «Idol» var ikke bare fryd og gammen.

FOKUS PÅ UTSEENDE: Det var ikke bare talentet til Sandra Lyng som høstet oppmerksomhet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FOKUS PÅ UTSEENDE: Det var ikke bare talentet til Sandra Lyng som høstet oppmerksomhet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sandra Lyng (35) ble først kjent for det norske folk for 18 år siden, da hun i 2004 deltok i den populære sangkonkurransen «Idol». Den sjarmerende 16-åringen fra Mosjøen sang seg inn i folkets hjerter, og endte på en fjerdeplass.

Sangfuglen med det store smilet kan imidlertid avsløre at det ikke bare var en positiv opplevelse å være med på «Idol». I podkasten «Summa summarum» forteller hun nå at hun på den tida var under et enormt press.

- Det var heslig

Lyng var alene i hovedstaden, langt fra foreldrene sine og Mosjøen. Hun var bare 16 år, og måtte uke etter uke levere godt nok for å sikre plassen sin i konkurransen.

Med deltakelsen fulgte mye oppmerksomhet og medieomtale. Men det var ikke bare talentet til Lyng som fikk spalteplass. I podkasten forteller hun at hun ble behandlet som en voksen, og at hun dermed også opplevde å bli seksualisert.

- Det var mye fokus på puppene mine, til tross for at jeg bare var 16 år. Når jeg ser tilbake nå, så synes jeg det er helt heslig, sier hun.

Hun forklarer at hun på den tida slet med spiseforstyrrelser. Alene på et lite hotellrom i Oslo hadde hun ingen hun kunne snakke med om de vanskelige tingene, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer