Gina Carano:

- Var forberedt på å få sparken

«The Mandalorian»-stjerna Gina Carano fikk sparken etter kontroversielle påstander. Det var hun imidlertid forberedt på.

FIKK FYKEN: Gina Carano fikk sparken fra Star Wars-serien «The Mandalorian». Nå innrømmer hun at det var noe hun var forberedt på. Foto: Nick Agro / AFP / NTB
FIKK FYKEN: Gina Carano fikk sparken fra Star Wars-serien «The Mandalorian». Nå innrømmer hun at det var noe hun var forberedt på. Foto: Nick Agro / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Gjennom to sesonger spilte skuespiller Gina Carano (38) rollen som Cara Dune i den populære Star Wars-serien «The Mandalorian». Skuespilleren, som var MMA-stjerne før hun entret rampelyset, har nemlig satt sinnet i kok hos flere gjennom høsten og vinteren.

Blant annet har hun delt en rekke kontroversielle meninger om både munnbind og valgfusk. Det som imidlertid ble dråpen, var et innlegg der hun sammenliknet dagens politiske klima med jødeforfølgelsen i Nazi-Tyskland.

Da sa det nemlig stopp for hennes framtid i Star Wars-serien, og hun fikk sparken. Nå forteller hun imidlertid at hun forventet det.

Skapt for å memes: «The Mandalorian» gjør det mulig å tro på en bedre fremtid for «Star Wars»-universet, mener Dagbladets anmelder. Video: Disney Vis mer

- Var forberedt

I et intervju med «The Ben Shapiro Show», gjengitt av New York Daily News, innrømmer nemlig skuespilleren at hun bestemte seg for å gå ned med flagget til topps.

- Jeg var forberedt på å få sparken når som helst, fordi jeg har sett dette skje med så mange mennesker. Jeg har sett ansiktsuttrykkene deres. Jeg har sett mobbingen som har skjedd, forteller hun i søndagens episode.

Videre forteller 38-åringen at hun var fullstendig klar over hva konsekvensene kunne bli.

- De gjorde det veldig tydelig gjennom sine ansatte at de var ute etter meg. Så jeg tenkte bare, vel, jeg kommer til å gå ned med flagget til topps. Jeg skal være tro mot meg selv, og jeg skal la det snakke for seg, innrømmer hun.

OVERRASKET: Tone Damli hadde ledet én sesong av «Love Island». Så ringte VG. Video: Rød Løper/Vrang produksjonen. Hele podkasten kan høres her: https://open.spotify.com/show/1CwfMwD7ELZ6vToFANE26y?si=rIbcaBXAS6qMw2sFM9dMng Vis mer

Kontroversielt

Disney-selskapet Lucasfilm, som eier Star Wars-merkevaren, kunngjorde tidligere i februar til Variety at Carano hadde fått fyken.

«Gina Carano er for tida ikke ansatt i Lucasfilm, og det er ingen planer for at hun skal være det i framtida. De nedsettende innleggene hennes i sosiale medier om folks kulturelle og religiøse identiteter er avskyelige og uakseptable», het det i uttalelsen.

Den tidligere MMA-stjerna publiserte flere innlegg der hun tilsynelatende latterliggjorde bruk av munnbind, og sammenliknet dagens politiske klima med forfølgelsen av jødene i Nazi-Tyskland. Det fikk mange til å se rødt.

- Jøder ble slått i gatene, ikke av nazi-soldater, men av sine egne naboer. Myndighetene fikk deres egne naboer til å hate dem, simpelthen fordi de var jøder. Hvordan er det noe annerledes enn å hate noen for deres politiske syn, spurte Carano i en Instagram-story - som siden har blitt fjernet.

MMA: Gina Carano var MMA-stjerne før hun entret rampelyset som skuespiller. Foto: Evans Ward / REX / NTB
MMA: Gina Carano var MMA-stjerne før hun entret rampelyset som skuespiller. Foto: Evans Ward / REX / NTB Vis mer

Sammenlikningen mellom å være jøde i nazi-tiden og konspirasjonsteoretiker i 2021 falt ikke i smak.

Emneknaggen #FireGinaCarano begynte kort tid seinere å trende i flere sosiale medier. Kritikerne fikk det dermed som de ønsket da det ble kjent at Disney hadde sparket skuespilleren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer