FRYKTET DET VERSTE: Eli Kari Gjengedal avslører at hun var usikker på om hun kunne delta i årets «Skal vi danse» etter at hun i fjor måtte operere kneet. I sommer begynte nemlig kneet å krangle. Her med dansepartner Ivo Havranek. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
FRYKTET DET VERSTE: Eli Kari Gjengedal avslører at hun var usikker på om hun kunne delta i årets «Skal vi danse» etter at hun i fjor måtte operere kneet. I sommer begynte nemlig kneet å krangle. Her med dansepartner Ivo Havranek. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Var nær å trekke seg fra «Skal vi danse»

Eli Kari Gjengedal erkjenner at danse-deltakelsen hang i en tynn tråd.

(Dagbladet): Væranker Eli Kari Gjengedal (45) er en av de tolv kjendisene som skal svinge seg på parketten i høstens sesong av TV 2-programmet «Skal vi danse».

Da Seoghør.no møtte årets deltakere under den offisielle lanseringen forrige uke, avslørte 45-åringen at hun var skremmende nær å trekke seg fra dansekonkurransen.

- Kneet begynte å krangle

I fjor sommer måtte Gjengedal nemlig operere kneet etter hun røyk korsbåndet i en skiulykke, i det spanske ski- og strandeldoradoet Sierra Nevada noen måneder tidligere.

- Jeg holdt på å måtte melde avbud dagen før vi begynte å trene til «Skal vi danse», fordi kneet begynte å krangle litt på slutten av sommerferien, røper hun overfor Seoghør.no.

Det fargerike værankeret innrømmer at hun var bekymret for at fysioterapeuten kom til å si at hun var nødt til å kaste inn håndkleet. Heldigvis fikk hun seg en positiv overraskelse.

- Men så sa fysioterapeuten: «Her er det ikke noe galt, du har talent for restitusjon.» Så kneet har ikke plaget meg i det hele tatt. Jeg måtte jo spørre om jeg kunne delta, og han sa at ingenting var bedre for kneet mitt enn dansetrening, sier Eli Kari videre.

Måtte ta det rolig

TV 2-profilen skal svinge seg med proffdanser Ivo Havranek (29) i konkurransen. Han forteller at han var nødt til å ta det rolig i starten av treningen, men at Eli Kari har klart seg fint.

- Det er jo bare ett år siden jeg opererte, og normalt sett trenger man halvannet år før man er helt tilbake der man skal. Vi begynte å trene på en torsdag, og onsdagen - altså dagen før - fikk jeg ordentlig beskjed om at det var greit. Så det hang i en tynn tråd en stund. Men jeg ønsket ikke å si det til noen da, avslører TV 2s væranker overfor Seoghør.no.

Det var i mars i fjor at Eli Kari Gjengedal opplevde det skremmende fallet. Det var, typisk nok, på den første dagen av skiferien med ektemannen Tom Saxegaard at ulykken inntraff.

- På den siste turen for dagen skulle jeg gi litt ekstra gass. Jeg satte fart, havnet utpå et lite stup og endte pladask i snøen. Det hadde gått fint om skiene hadde løst seg ut, sa hun til Se og Hør den gang.

Smertehelvete

I stedet hørte hun en ekkel lyd fra det høyre kneet, og hun skjønte straks at det hadde endt ille. Hun klarte ikke å rikke seg, men fikk ringt sin kjære som straks skaffet hjelp.

I fjor sommer delte Gjengedal et bilde fra sykehuset etter den vellykkede kneoperasjonen.

- «Akkurat våkna fra narkose»-selfie. Tusen takk til dagkirurgien på Vestre Viken. Det var supert, skrev hun sammen med blant annet emneknaggen #hvorersminkepungen.

Etter inngrepet 6. juni i fjor var hun klar over at det ble en ukes smertemareritt. Og da var ektemannen god å ha. Han lagde deilig mat og spilte gitar for henne hver eneste dag i den verste perioden.

- Han var både hushjelp, sykepleier, kokk og underholder. Tom var verdens beste altmulig-ektemann, sa Eli Kari rosende om ektemannen til Se og Hør i fjor.

Denne saken ble først publisert hos Seher.no