Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Leif GW Persson:

Var notorisk utro: - Veldig vanlig blant menn som har suksess

Den svenske suksessforfatteren innrømmer at han fortsatt gir penger til ekskona.

SÅRET FLERE: Svenske Leif GW Persson legger ikke skjul på at han har måttet betale for sine handlinger. Det vil han også gjøre til den dagen han dør, sier han. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SÅRET FLERE: Svenske Leif GW Persson legger ikke skjul på at han har måttet betale for sine handlinger. Det vil han også gjøre til den dagen han dør, sier han. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Den kjente svenske kriminologiprofessoren og forfatteren Leif GW Persson (73) har levd et liv fylt av kontraster - noe han gjentatte ganger har fortalt åpenhjertig om.

73-åringen, som er gift for tredje gang, går nå ytterligere i detalj om mislykkede forhold i nære relasjoner og forteller blant annet om notorisk utroskap mot en av sine ekskoner.

Temaet blir brakt på banen i et større intervju med Expressen, i anledning hans nye biografi, titulert «Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv: Berättelsen om mitt yrkesliv».

«Jeg er utro på en måte som tar nærmest rutinemessige former og trolig er dette bare enda en måte for meg å manifestere min profesjonelle suksess.», heter det i et utdrag fra boka, ifølge avisa.

- Bekreftelsesbehov

Overfor Expressen gir Persson en ytterligere forklaring på ovennevnte utsagn. Samtidig mener 73-åringen at hans utroskapshistorie er langt fra unik.

- Det var et slags bekreftelsesbehov, om du vil. Men det er nok veldig vanlig blant menn som har suksess, som har makt. Man kunne gjøre det uten å reflektere, man ønsket å sanke poeng hvor enn man gikk.

- UTEN Å REFLEKTERE: Leif GW Persson mener suksessen gikk ham til hodet, og at han dermed søkte bekreftelse på alle plan. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
- UTEN Å REFLEKTERE: Leif GW Persson mener suksessen gikk ham til hodet, og at han dermed søkte bekreftelse på alle plan. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Utroskap mot sin bedre halvdel kommer ofte som et smertefullt sjokk. Persson legger ikke skjul på at han etterlot seg flere knuste hjerter på sin vei.

- Det håndterte jeg dårlig. Jeg har forsøkt å rette mine feil så langt det har latt seg gjøre. Med mine tidligere koner har jeg forsikret meg om at de i det minste slipper økonomisk bekymring. «The easy way out», som jeg har en tendens til å ta. Jeg gir fortsatt penger til min andre kone. Det har jeg gjort siden 1991, og tenker å fortsette med det til den dagen jeg dør, sier Persson til Expressen.

Saken fortsetter under:

Den frittalende forfatteren har vært gift med svenske Kim Olsson siden 2003. Da 73-åringen gjestet tv-programmet «Hellenius hörna» i 2016, forklarte Persson at han har vært en langt bedre ektemann i sitt tredje ekteskap.

- Definitivt. Blant annet har jeg sluttet å lyve, uttalte han den gang.

GIFT I 15 ÅR: Leif GW Persson og kona Kim Olsson giftet seg i 2003. Førstnevnte mener han er en langt bedre ektemann nå, framfor tidligere. Foto: NTB Scanpix
GIFT I 15 ÅR: Leif GW Persson og kona Kim Olsson giftet seg i 2003. Førstnevnte mener han er en langt bedre ektemann nå, framfor tidligere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Grave min egen grav

Persson har tidligere fortalt at han har slitt mye med vekta. I intervju med Expressen i fjor var han også ærlig på at kona ikke har vært fornøyd med livsstilen hans opp gjennom åra.

- Det hun sier, er vel at jeg holder på å grave min egen grav med min egen gaffel. Og jeg gjør det. Men hun roser meg når jeg har gått inn for å ta vare på meg selv.

Leif GW Person har solgt over sju millioner bøker i hjemlandet Sverige, og han nyter også godt av suksessen her til lands. 73-åringen fortalte til Dagbladet i 2016 at han tjener opp mot en million i uka.

I Sverige går krimromanene hans som regel rett til topps på bestselgerlistene. Han er også kjent som programleder i den svenske tv-suksessen «Veckans Brott».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media