SÅRET FLERE: Svenske Leif GW Persson legger ikke skjul på at han har måttet betale for sine handlinger. Det vil han også gjøre til den dagen han dør, sier han. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SÅRET FLERE: Svenske Leif GW Persson legger ikke skjul på at han har måttet betale for sine handlinger. Det vil han også gjøre til den dagen han dør, sier han. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Leif GW Persson:

Var notorisk utro: - Veldig vanlig blant menn som har suksess

Den svenske suksessforfatteren innrømmer at han fortsatt gir penger til ekskona.

Den kjente svenske kriminologiprofessoren og forfatteren Leif GW Persson (73) har levd et liv fylt av kontraster - noe han gjentatte ganger har fortalt åpenhjertig om.

73-åringen, som er gift for tredje gang, går nå ytterligere i detalj om mislykkede forhold i nære relasjoner og forteller blant annet om notorisk utroskap mot en av sine ekskoner.

Temaet blir brakt på banen i et større intervju med Expressen, i anledning hans nye biografi, titulert «Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv: Berättelsen om mitt yrkesliv».

«Jeg er utro på en måte som tar nærmest rutinemessige former og trolig er dette bare enda en måte for meg å manifestere min profesjonelle suksess.», heter det i et utdrag fra boka, ifølge avisa.

- Bekreftelsesbehov

Overfor Expressen gir Persson en ytterligere forklaring på ovennevnte utsagn. Samtidig mener 73-åringen at hans utroskapshistorie er langt fra unik.

- Det var et slags bekreftelsesbehov, om du vil. Men det er nok veldig vanlig blant menn som har suksess, som har makt. Man kunne gjøre det uten å reflektere, man ønsket å sanke poeng hvor enn man gikk.

- UTEN Å REFLEKTERE: Leif GW Persson mener suksessen gikk ham til hodet, og at han dermed søkte bekreftelse på alle plan. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
- UTEN Å REFLEKTERE: Leif GW Persson mener suksessen gikk ham til hodet, og at han dermed søkte bekreftelse på alle plan. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Utroskap mot sin bedre halvdel kommer ofte som et smertefullt sjokk. Persson legger ikke skjul på at han etterlot seg flere knuste hjerter på sin vei.

- Det håndterte jeg dårlig. Jeg har forsøkt å rette mine feil så langt det har latt seg gjøre. Med mine tidligere koner har jeg forsikret meg om at de i det minste slipper økonomisk bekymring. «The easy way out», som jeg har en tendens til å ta. Jeg gir fortsatt penger til min andre kone. Det har jeg gjort siden 1991, og tenker å fortsette med det til den dagen jeg dør, sier Persson til Expressen.

Saken fortsetter under:

Den frittalende forfatteren har vært gift med svenske Kim Olsson siden 2003. Da 73-åringen gjestet tv-programmet «Hellenius hörna» i 2016, forklarte Persson at han har vært en langt bedre ektemann i sitt tredje ekteskap.

- Definitivt. Blant annet har jeg sluttet å lyve, uttalte han den gang.

GIFT I 15 ÅR: Leif GW Persson og kona Kim Olsson giftet seg i 2003. Førstnevnte mener han er en langt bedre ektemann nå, framfor tidligere. Foto: NTB Scanpix
GIFT I 15 ÅR: Leif GW Persson og kona Kim Olsson giftet seg i 2003. Førstnevnte mener han er en langt bedre ektemann nå, framfor tidligere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Grave min egen grav

Persson har tidligere fortalt at han har slitt mye med vekta. I intervju med Expressen i fjor var han også ærlig på at kona ikke har vært fornøyd med livsstilen hans opp gjennom åra.

- Det hun sier, er vel at jeg holder på å grave min egen grav med min egen gaffel. Og jeg gjør det. Men hun roser meg når jeg har gått inn for å ta vare på meg selv.

Leif GW Person har solgt over sju millioner bøker i hjemlandet Sverige, og han nyter også godt av suksessen her til lands. 73-åringen fortalte til Dagbladet i 2016 at han tjener opp mot en million i uka.

I Sverige går krimromanene hans som regel rett til topps på bestselgerlistene. Han er også kjent som programleder i den svenske tv-suksessen «Veckans Brott».