James Franco:

Var sexavhengig
- lå med elevene

Skuespiller James Franco har lenge blitt anklaget for å utnytte elevene sine.

AVSLØRINGER: James Franco kommer med sjokkerende avsløringer i ny podkast. Foto: David Silpa / Shutterstock / NTB
AVSLØRINGER: James Franco kommer med sjokkerende avsløringer i ny podkast. Foto: David Silpa / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske skuespilleren James Franco (43) er mest kjent for å ha spilt i filmer som «Spiderman», «Spring Breakers» og «Rise of the Planet of the Apes».

Nå er det imidlertid noe helt annet enn sitt skuespilltalent han får oppmerksomhet for.

I utdrag fra « The Jess Cagle»-podkasten, som ble sluppet onsdag, kom 43-åringen med sjokkerende avsløringer. Det melder utallige internasjonale medier, deriblant The Guardian og People.

James Franco er beskyldt for å ha seksuelt trakassert flere kvinner. Han mener flere han er hyklersk Vis mer

- Et kraftig stoff

I 2014 opprettet skuespilleren to filmskoler, en i New York og en i Los Angeles, ved navn Studio 4. Her var han lærer.

Franco erkjenner i podkasten å ha ligget med elevene sine ved skolene han tidligere drev. I tillegg innrømmer han at han slet med sexavhengighet.

- På den tida tenkte jeg vel at med samtykke var det greit. Jeg var ikke helt klar i hodet, forteller han åpenhjertig i podkasten.

Han understreker imidlertid at han ikke startet opp skolen for å lokke kvinner til seksuelle formål.

SATT UT: Vi ville lage julestemning på P3 GULL og gav gaver til kjendisene, men ikke alt gikk etter planen. Video: Jonas Hammer, reporter: Jenny Emilie Aas Vis mer

Ifølge Franco utviklet han en sexavhengighet etter å ha blitt edru fra en alkoholavhengighet han sleit med i ung alder.

«Spiderman»-skuespilleren hevder imidlertid at han har jobbet hardt for å komme ut av sexavhengigheten etter anklagene, og «endret den han var».

- Jeg ønsket ikke å skade folk, fastslår Franco.

SNAKKER UT: Bokaktuelle Haddy Njie snakker denne uken ut i programmet «Lindmo» på NRK. Video: NRK Vis mer

Saksøkt

Allerede for nesten fire år siden kom de første anklagene mot Franco. Da rapporterte Los Angeles Times at fem kvinner hadde anklaget ham for en oppførsel de anså som upassende.

Den gang avviste Francos advokat alle anklagene.

To år seinere, i oktober 2019, anla to kvinner et sivilt søksmål mot skuespilleren, og anklaget ham for å ha utnyttet ambisiøse skuespillere på hans nå nedlagte skole, og lurt unge kvinner til å spille inn eksplisitte sexscener.

I år gikk skuespilleren med på å betale 2,2 millioner dollar, rett under 20 millioner norske kroner, for å avgjøre det sivile søksmålet fra 2019. Det framkom i dokumenter innlevert i Los Angeles høyesterett, ifølge The Guardian.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer