17. mai:

Vår Staude gjorde «dødssynden»

Ikke alle kjendisene er like opptatt av å følge nasjonaldraktens uskrevne regler.

BUNADSFIN: Kjendisstylist Jan Thomas, tvillingene Vita og Wanda Mashadi og modell Kathrine Sørland er blant dem som finner fram bunaden på 17. mai. Foto: TV 2 / Privat
BUNADSFIN: Kjendisstylist Jan Thomas, tvillingene Vita og Wanda Mashadi og modell Kathrine Sørland er blant dem som finner fram bunaden på 17. mai. Foto: TV 2 / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er fra Bærum, der vi ikke brukte bunad. Jeg var den første voksne i min familie som kjøpte bunad - og valgte derfor den jeg syntes var den fineste av dem alle, sier «God Morgen Norge»-programleder Vår Staude (53) til Dagbladet.

I likhet med hundretusener av nordmenn kan Staude endelig hente fram bunaden for 17. mai. Plagget mange gjerne omtaler som «sitt fineste antrekk» er ofte forbundet med sterke tradisjoner, og de uskrevne kleskodene man blir oppfordret til å følge - er ikke få.

Likevel vil mange av oss gjerne gjøre det på vår egen måte, om det så er å legge til moderne tilbehør, droppe hodeplagg eller stryking av skjorta. Å velge drakt ut fra hvilken man synes er finest, er heller ikke noe man (ifølge bunadspolitiet) bør snakke høyt om

«Designet» egne deler

Vår Staude bryr seg ikke nevneverdig om «regelen» som sier at man skal velge bunad ut fra et sted man har tilknytning til. Hun mener vi har kommet lenger enn som så.

- Jeg synes det er flott at folk uansett bruker bunad, og tenker ikke at man må bruke én spesiell - bare fordi det er noen eller en selv som er derfra, sier hun, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer