Varaordfører vraket etter Stella-hets på facebook

Varaordfører Rita Ormbostad (H) ble vraket som listetopp og ordførerkandidat.

HETSET: MGB-vinner Stella Mwangi ble hetset på Facebook av varaordfører Rita Ormbostad (H) i Aure. Søndag bestemte lokalpartiet å ikke gi henne plassen som listetopp og ordførerkandidat i hjemkommunen på Nordmøre. Foto: Håkon Eikesdal
HETSET: MGB-vinner Stella Mwangi ble hetset på Facebook av varaordfører Rita Ormbostad (H) i Aure. Søndag bestemte lokalpartiet å ikke gi henne plassen som listetopp og ordførerkandidat i hjemkommunen på Nordmøre. Foto: Håkon EikesdalVis mer

ÅLESUND (Dagbladet): Da Stella Mwangi gikk av med seieren i den norske finalen i Melodi Grand Prix satte varaordfører i Aure, Rita Ormbostad (H) seg ned for å oppdatere profilen sin på Facebook.

Nå skulle vennene få vite hva hun mente om vinneren.

«Gi mæ sama, isbjørna å moskusa! Æ syns d e d vi ska sæll, å itj at vi har åpne asylmottak!!!!»

skrev varaordføreren, og fortsatte;

«Ska kvæss mæ et spyd å handel bongotrommå t dusseldorf!,»

Rasisme Reaksjonene lot ikke vente på seg.

Mange mente det hun skrev var ondsinnet rasisme rettet direkte mot Mwangi, noe som fikk alt fra artister, politiske motstandere og partifeller til å rykke ut med sin fordømmelse.

Selv nektet Stella Mwangi å snakke om saken da hun var gjest hos Fredrik Skavland.

Beklaget Rita Ormbostad gikk ut og beklaget ordvalgene.
 
Til lokalavisa Tidens Krav hevdet hun det hele var en spøk, men forsto de som mente ordene på Facebook-profilen hennes kunne oppfattes som rasistiske.

- Tanken var ikke rasistisk. Det var en spøk mellom meg og flere. En spøk som tok litt av, forklarte varaordføreren til avisa.

Vraket Til tross for beklagelsen knyttet det seg stor spenning til om varaordføreren ville få ny tillit i eget kommuneparti og bli listetopp for partiet.
Søndag kom svaret.

Partiets leder, Lillian Wessel stakk av med førsteplassen da hun enstemmig ble valgt som partiets ordførerkandidat. På andreplassen fulgte Knut Ås som blir partiets kandidat til jobben som varaordfører.

Dermed blir Ormbostad verken ordfører eller varaordfører i nordmørskommunen. Hun må, som resten av listekandidatene finne seg i å bli plassert langt nede på lista, i alfabetisk rekkefølge.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Ormbostad.

VRAKET: Varaordfører Rita Ormbostad (H) beklaget det mange så på som ondsinnet rasisme mot Stella Mwangi. Nå er hun vraket som listetopp og ordførerkandidat.  FOTO: Anne Vik
VRAKET: Varaordfører Rita Ormbostad (H) beklaget det mange så på som ondsinnet rasisme mot Stella Mwangi. Nå er hun vraket som listetopp og ordførerkandidat. FOTO: Anne Vik Vis mer