Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Frank Løke i «Skal vi danse»:

Varslet at han ønsket nakenstunt. TV 2 avviser at de var informert

- Det var overhodet ikke noe PR-stunt fra TV 2s side.

- VARSLET OM SPRELL: Mange ble sjokkerte da Frank Løke dukket opp i denne kreasjonen under lørdagens direktesendte «Skal vi danse». På formiddagen dukket imidlertid 38-åringen opp på TV2.no i denne drakta, og varslet at han ønsket et nakenstunt. Foto: TV 2
- VARSLET OM SPRELL: Mange ble sjokkerte da Frank Løke dukket opp i denne kreasjonen under lørdagens direktesendte «Skal vi danse». På formiddagen dukket imidlertid 38-åringen opp på TV2.no i denne drakta, og varslet at han ønsket et nakenstunt. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag vakte den tidligere håndballspilleren Frank Løke (38) sterke reaksjoner med sitt «nakenstunt» på direkten.

Iført en såkalt rød mankini, entret han «Skal vi danse»-parketten og utførte stuntet som i ettertid er blitt omtalt som «sjokkerende» og «usmakelig». Ifølge Nettavisen gikk en tilsynelatende uvitende dansepartner rett i «samtaler og krisehjelp» med TV 2. Kanalen selv kom raskt på banen og fortalte at de ikke hadde en anelse om at dette skulle skje.

- Dette visste vi ingenting om. Det kom like overraskende på oss. Dette er jo direkte-TV, så da kan også sånt skje, uttalte Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2 til egen nettside.

I TV 2-artikkel på formiddagen

Selv om hendelsen har sjokkert både TV 2-sjefer og Løkes egen dansepartner, gikk 38-åringen langt på vei i å varsle om eget stunt i forkant av finalen. Under tittelen «Frank Løke (38) ønsker nakensjokk i Skal vi danse», stilte han opp i nettopp den røde mankinien på TV2.no lørdag formiddag.

SKAL VI DANSE: Dagbladets reporter Fanny intervjuer de nye «Skal vi danse»-deltakerne om både det ene og det andre. Video/klipp: Emilie Rydning Vis mer

- I forkant tullet jeg mye med at jeg skulle bruke den, men jeg visste at Tone aldri hadde godkjent det. Da vi gikk på lufta sleit jeg som faen med å bestemme meg, før jeg - mens Einar danset - løp inn på do på og sneik den under dressen. Jeg måtte bare kline til, sier Løke til Dagbladet.

Den tidligere håndballspilleren, som ikke har vært fremmed for å vise seg i ovennevnte drakt i andre offentlige sammenhenger, mener kanalen har tjent godt på stuntet. Ifølge Nettavisen fulgte på det meste 650 000 seere «Skal vi danse» på lørdag.

- Jeg angrer fortsatt ikke, og står for det jeg har gjort, selv om TV 2 og Tone ikke likte greia. Jeg har tross alt varslet i flere intervjuer at jeg ville finne på sprell, og da tar jeg heller konsekvensene av det. Om ikke annet har kanalen fått masse PR igjen for det, mener han.

- Aldri tillatt

- Når Løke stiller opp i denne artikkelen på TV2.no lørdag formiddag, hadde dere virkelig forventet noe annet enn at han ikke tok mankinien på seg?

- Dette var ikke diskutert eller godkjent av TV 2 i forkant og kom like overraskende på oss som på TV-seerne. Hadde dette kommet opp som et tema i forkant, ville vi aldri ha tillatt det, sier Jan-Petter Dahl til Dagbladet og understreker videre at avtalen var at Løke skulle danse i en rød og hvit hjertedress - noe han også gjorde under generalprøven.

- Var dette et PR-stunt?

- Det var overhodet ikke noe PR-stunt fra TV 2s side. Dette er et familieprogram, og vi ville dermed aldri ha godkjent denne type opptreden.

Dahl informerer at en samtale med Løke har funnet sted i etterkant av lørdagens direktesending, men han ønsker ikke å utlevere hva som ble sagt.

- Vi har naturligvis hatt en samtale med Løke. Hva som skjer på interne møter, deler vi ikke, av respekt for deltakerne.

- Får dette konsekvenser for Løke?

- Foreløpig nøyer vi oss med at Frank holder det som er avtalt til enhver tid i forbindelse med sine opptredener.

- Hvordan vil dere forhindre at noe slikt skal skje igjen?

- Det er vanskelig å bli med inn i den innerste garderoben og se hva som skjuler seg helt underst. Da måtte vi strippet deltakerne for klær. Vi får satse på at det vi blir enige om også bestemt gjelder for framtida.

- Flau

Frank Løkes dansepartner, Tone Jacobsen, kunne lørdag kveld fortelle at hun ikke visste om stuntet på forhånd, og at hun ikke syntes noe særlig om det. Da hadde ikke duoen pratet sammen, og det var dårlig stemning.

- Jeg beklager overfor publikum der hjemme. Dette er et familieprogram, og vi hadde laget et søtt nummer, men dette ble veldig flaut. Jeg har egentlig ikke lyst til å prate med ham akkurat nå, men han får nok høre noe fra flere hold, sa hun da.

Overfor TV 2 forklarte Jacobsen at hun «følte seg som et gissel på dansegulvet».

Søndag møtte de to hverandre igjen etter hendelsen. Kanalen programmet går på var til stede og filmet det første møtet mellom dem. Løke hadde med seg blomster, og beklaget overfor Jacobsen. Hun var klar på at hun ikke synes stuntet var spesielt festlig.

- Plutselig sto han bare der, og jeg følte jeg ble et slags gissel på gulvet. Men så kommer man til et punkt hvor man bare må være profesjonell og kjøre på med det du skal gjøre, forteller Jacobsen til TV 2.

Saken fortsetter under:

- KRISEHJELP: Tone Jacobsen forklarer at Frank Løkes nakenstunt kom overraskende på henne, og at hun fikk krisehjelp i etterkant. Foto: TV 2
- KRISEHJELP: Tone Jacobsen forklarer at Frank Løkes nakenstunt kom overraskende på henne, og at hun fikk krisehjelp i etterkant. Foto: TV 2 Vis mer

Vurderer å trekke seg

Søndag skrev Nettavisen at danseren gikk rett inn i samtaler og krisehjelp etter at stuntet var gjennomført, noe danseren også bekrefter. Hun skal også ha fått tilbud om å trekke seg dersom hun ønsket det.

- Jeg fikk frie tøyler til å trekke meg hvis jeg ville, og jeg setter veldig pris på at TV 2 bryr seg så mye om mitt vel og ve. Men reaksjonen gikk over selv om jeg virkelig vurderte å gjøre det.

- Jeg vurderer fortsatt om jeg skal trekke meg, og vet ikke om jeg stille på parketten neste lørdag. Det ligger fortsatt på bordet. Trolig tar jeg en endelig avgjørelse i midten av den kommende uka. Det som skjedde har vært et sjokk for mange, fortalte hun til Nettavisen i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!