OVERTOK KONTOEN: Vegard Ylvisåker lagde humor ut av hendelsen da Twitter-kontoen ble hacket. Fredag var han på premieren på «Singing in the rain» sammen med kona Helene. FOTO: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
OVERTOK KONTOEN: Vegard Ylvisåker lagde humor ut av hendelsen da Twitter-kontoen ble hacket. Fredag var han på premieren på «Singing in the rain» sammen med kona Helene. FOTO: Tor Gunnar Berland / Stella PicturesVis mer

Vegard Ylvisåker om hackingen: - Det var litt skummelt

Hacker la ut bilder av lettkledd kvinne på Ylvisåkers Twitter-konto. 

I august ble Vegard Ylvisåkers Twitter-følgere møtt av et annet syn enn de hadde forventet. Ylvisåkers Twitter-konto var hacket og komikerens profilbilde og navn ble endret, i tillegg til at det var lagt ut flere bilder av en lettkledd dame.

Når Dagbladet møter Ylvisåker før premieren på «Singing in the Rain», på Folketeatret i Oslo, forteller han at han opplevde det som litt skremmende.

- Det var litt skummelt. Det at noen har hacket seg inn, og jeg ikke vet hvordan de har gjort det, sier Vegard Ylvisåker til Dagbladet.

Lagde humor av det

Komiker og programleder Vegard Ylvisåker har 124 000 følgere på Twitter-kontoen med navnet @vegardino. Under de lettkledde bildene ble følgerne oppfordret til å klikke seg videre.

Men det tok ikke lang tid før Ylvisåker tok tilbake kontrollen over Twitter-kontoen, og la ut en twittermelding hvor han laget humor ut av situasjonen.

«Beklager folkens, postet feil bilder for å promotere min nye webcam-service», skrev han.

Sammen med kommentaren publiserte Ylvisåker et bilde av seg selv i badebukse, til stor glede for fansen.

- En slags gavepakke

I det store og hele ser komikeren og programlederen på hendelsen som komisk.

- Jeg opplevde det som en slags gavepakke. Det ble jo komisk. Men kona har rømt, spøker han.

- Har du noen råd til andre som opplever det samme?

- Snakk med en forelder. Jeg ringte Pappa med en gang. Han er sosiale medier-ekspert, sier han.