Vekker oppsikt: - Hvem hadde drømt om dette

Donald Trump viste plutselig fram en ny sveis for offentligheten - etter 30 år.

HÅR: På søndag dro Donald Trump på et uannonsert besøk på en gudstjeneste i Virginia. Grunnen til at bildene fra gudstjenesten vekker oppsikt er at Trumps hårfrisyre fremstår helt annerledes enn man har sett ham tidligere. Vis mer

Donald Trumps statsbesøk til Storbritannia og audiens hos dronning Elizabeth mandag, har trumfet det meste i nyhetsbildet på begynnelsen av denne uka.

Men før presidenten tok av fra den andre siden av Atlanterhavet med Air Force One, hadde han søndag en rask og uannonsert opptreden på en gudstjeneste i Virginia.

Trump (73) hadde først vært en tur på sin egen golfbane i delstaten før gudstjenesten, og ankom scenen i McLean Bible Church antrukket en hvit «USA»-caps.

Konstant i 30 år

Det var først da han tok av seg denne capsen et nytt overraskende syn åpenbarte seg. Trumps meget karakteristiske hårsveis var nemlig fullstendig annerledes.

Trumps hentesveis har i årevis vært gjenstand for spekulasjoner, vitser og konspirasjonsteorier. Vanity Fair ga i 2015 ut en samlet illustrasjon over Donald Trump hårstil, og advarte leserne sine mot å ikke lese den før lunsj. Talkshowvert Jimmy Fallon fikk på sin side massiv kritikk etter at han i 2016 rufset til Trumps manke.

NY STIL: Eller var det bare luesveis? Foto: Jim WATSON / AFP / NTB Scanpix
NY STIL: Eller var det bare luesveis? Foto: Jim WATSON / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Uansett viser det meste av materialet vi kjenner til en nærmest uforandret hårstil hos Trump de siste 30 åra.

- Yatzy!

Men ikke i kirka på søndag. Sekundet han tok av seg capsen, åpenbarte deg seg en glattere, flatere og mer ensrettet sleik på Trumps hode. Mange har sammenliknet sveisen med den til Michael Douglas' karakter Gordon Gekko i ikoniske «Wall Street» fra 1987.

IKON: Michael Douglas som Gordon Gekko i «Wall Street» fra 1987. Foto; 20th Century Fox/Kobal/REX
IKON: Michael Douglas som Gordon Gekko i «Wall Street» fra 1987. Foto; 20th Century Fox/Kobal/REX Vis mer

Aller Medias hår- og skjønnhetsekspert Cecilie Krogh Sundbø lar seg virkelig imponere når Dagbladet mandag kveld viser henne bildet av Trumps sveis.

- Her har vi vel det klareste beviset på at den amerikanske presidenten ikke alltid har tatt så gode valg opp igjennom åra. Dette er virkelig en ekstrem forbedring. Hvem hadde vel drømt om at Trump hadde et normalt hårfeste? Sammenliknet med tidligere hårsveis, er dette en yatzy! Fem seksere, sier frisøren og stylisten.

Tilbake til det gamle

Det spørs imidlertid om det bare var en god gammel luesveis vi så hos Trump scenen søndag, men om ikke annet beviste den i hvert fall et fortsatt anselig hårfeste.

BANKETT: Donald Trump, dronning Elizabeth, førstedame Melania Trump, og Charles og Camilla under en bankett i Buckingham Palace mandag kveld. Trump viste fram sin normale sveis igjen. Foto: Doug Mills/Pool via REUTERS
BANKETT: Donald Trump, dronning Elizabeth, førstedame Melania Trump, og Charles og Camilla under en bankett i Buckingham Palace mandag kveld. Trump viste fram sin normale sveis igjen. Foto: Doug Mills/Pool via REUTERS Vis mer

Da han landet i London søndag, var uansett hårsveisen tilbake til det gamle. Mandag kveld har han deltatt på en kongelig bankett på Buckingham Palace, der han delte en skål med dronningen (93). På tirsdag skal han møte statsminister Theresa May, mens han på onsdag deltar på en minnemarkering av 75-årsdagen for D-dagen.

Der vil dronning Elizabeth og statsminister Theresa May delta sammen med Trump, Frankrikes president Emmanuel Macron, Canadas statsminister Justin Trudeau og vår egen statsminister Erna Solberg.