Hertuginne Meghan:

Vekker oppsikt: - Burde blitt veiledet

Hertuginne Meghans blomsterøyeblikk har fått flere til å heve øyenbrynene.

NEKTET: Lørdag samlet blant andre hertuginne Meghan og prins Harry seg på Windsor Castle for å møte sørgende briter. Her er hun med en blomsterbukett som hun ikke ønsket å gi fra seg. Foto: Kirsty O'Connor / POOL / AFP / NTB
NEKTET: Lørdag samlet blant andre hertuginne Meghan og prins Harry seg på Windsor Castle for å møte sørgende briter. Her er hun med en blomsterbukett som hun ikke ønsket å gi fra seg. Foto: Kirsty O'Connor / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Lørdag dukket prins Harry (37) og hertuginne Meghan (41) opp på Windsor slott for å møte sørgende briter, etter dronning Elizabeths bortgang torsdag forrige uke.

Med seg hadde de prins William (40) og prinsesse Kate (40), hvor de alle gjorde sin første opptreden sammen på over to år.

Begge parene tok seg god tid til å snakke og hilse på folkemengdene som hadde samlet seg for å vise sin respekt til avdøde dronning Elizabeth. De tok også imot blomsterbuketter fra de oppmøtte.

Det var derimot et øyeblikk som stjal oppmerksomheten. Det skriver blant andre Page Six.

JUBEL: Da prins William, prinsesse Kate, prins Harry og hertuginne Meghan ankom Windsor i London, ble de møtt med full jubel. Vis mer

Høy sikkerhetsrisiko

Hertuginne Meghan ønsket nemlig ikke å gi fra seg blomsterbuketten hun hadde mottatt til en kongelig medarbeider. Det kommer fram av en video som har fått flere til å heve øyenbrynene.

Til slutt ga Meghan omsider fra seg buketten til en kongelig medarbeider, etter at hun ble bedt om å gjøre det for andre gang.

BUKETT: Hertuginne Meghan tviholdt på blomterbuketten. Foto: Kirsty O'Connor / POOL / AFP / NTB
BUKETT: Hertuginne Meghan tviholdt på blomterbuketten. Foto: Kirsty O'Connor / POOL / AFP / NTB Vis mer

Bakgrunnen for hvorfor videoen vekker oppsikt forklarer kongelig ekspert og politisk kommentator, Jonathan Sacerdoti, til Page Six. Ifølge Sacerdoti kunne Meghan ha satt seg selv og prins Harry i fare da hun nektet å gi fra seg buketten.

- Etter min oppfatning er det fornuftig at Meghan og Harry ikke vil beholde store gjenstander som blir gitt til dem fra offentligheten, hvis vi bare tenker på sikkerheten, sa Sacerdoti til Page Six tirsdag.

Videre delte Sacerdoti at det er vanlig praksis for medlemmer av kongefamilien å følge protokollen, spesielt under samlinger som utgjør en høy sikkerhetsrisiko som turen deres til Windsor.

Slike situasjoner mener han er av høy risiko fordi de er profilerte mennesker. Det er derfor risikabelt å ikke ta rådet fra folk som vil sørge for at de er i sikkerhet.

ENGLAND: Kong Charles takker for kondolansene etter sin mor dronning Elizabeth IIs død. Video: Reuters Vis mer

- Stressende situasjon

Til Page Six fortalte Sacerdoti at Harry og Meghan åpenbart ikke visste helt hva de holdt på med, og at de burde blitt veiledet.

- De burde blitt veiledet av de kongelige medhjelperne. Alle i kongefamilien som deltar i sorgprosessen er åpenbart i en stressende posisjon, og de er alle avhengige av teamet av rådgivere og planleggere som jobber med dem.

Han følger opp at det ville vært fornuftig å ta rådene og følge planene som allerede er lagt.

HAR BETYDD MYE: For kameratene Alex og Robb har dronning Elizabeth vært et stort forbilde for dem helt siden de var små. De tror Storbritannia vil være preget av dødsfallet hennes i lang tid framover. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Den kongelige eksperten bemerket seg også at prins William og prinsesse Kate ikke hadde noen problemer med å følge ønskene til de kongelige medhjelperne.

- William og Kate vet hvordan ting gjøres. De tar buketten og sender den videre til medhjelperne like bak dem. De kan ikke bære alle disse blomstene. Medhjelperne kommer til å sette dem sammen med de andre hyllestene, avsluttet han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer