Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kanye West

Vekker oppsikt med president-løfte

Kanye West hevder han stiller i årets presidentvalg.

Kim Kardashian og Kanye West avbildet på Vanity Fairs Oscar-party i februar i år. REUTERS/Danny Moloshok/File Photo
Kim Kardashian og Kanye West avbildet på Vanity Fairs Oscar-party i februar i år. REUTERS/Danny Moloshok/File Photo Vis mer

På selveste 4. juli, mens USA feirer sin uavhengighetsdag, publiserer rapperen og designeren Kanye West en oppsiktsvekkende Twitter-melding:

VALG: Kanye West hevder at han stiller til valg. Foto: Evan Agostini/Invision/AP
VALG: Kanye West hevder at han stiller til valg. Foto: Evan Agostini/Invision/AP Vis mer

- Vi må nå realisere de amerikanske mulighetene ved å stole på Gud, forene vår visjon og bygge vår framtid. Jeg stiller som presidentkandidat for USA, skriver West og legger ved emneknaggen #2020VISION.

På fire timer har meldingen fått over 50 000 kommentarer, over 539 000 likerklikk og 297 000 brukere har retvitret den. Løftet vekker også oppsikt i amerikanske medier.

«IDIOT»: Artist Kanye West får høre det etter dette møtet mellom ham og president Donald Trump i Det ovale kontor - for flere grunner. Video: CNN Vis mer

West kommer med samme budskap på Instagram.

OVERRASKER: Her dukker Kanye West opp i et fengsel i Huston. Bilder fra CNN, Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Kona Kim Kardashian West kommenterer meldinga med en emoji av det amerikanske flagget. Hun har også publisert en skjermdump av ektemannens Twitter-melding på Instagrams historiefunksjon.

TESLA: Tesla-grunnlegger Elon Musk støtter Kanye West. Foto: Brendan Smialowski / AFP
TESLA: Tesla-grunnlegger Elon Musk støtter Kanye West. Foto: Brendan Smialowski / AFP Vis mer

West får også støtte av Tesla-grunnlegger Elon Musk:

- Du har min fulle støtte, skriver Musk.

Kunngjøringen kan være seriøs, eller så kan den være enda en kunngjøring i en lang rekke av storslåtte uttalelser som ikke ser ut å bli noe av. For øyeblikket er det vanskelig å si, skriver Forbes.

- Den har vi hørt før, skriver NBC News om president-løftet.

West har angivelig ikke søkt til Den føderale valgkommisjonen om å stille ennå, noe som er et krav, ifølge kjendisnettstedet TMZ.

Det amerikanske presidentvalget holdes 3. november i år. President Donald Trump er soleklar kandidat for republikanerne, og satser på gjenvalg. Rivalen Joe Biden, tidligere president Barack Obamas visepresident, er demokratenes antatte kandidat.

Dette er ikke første gang West har hevdet at han ønsker å bli USAs president. Han stjal showet under MTV Video Awards i 2015 da han annonserte at han ville stille i valget fire år seinere.

I 2018 sa West, som tidligere har støttet president Donald Trump, at han trakk seg tilbake fra politikken. Det skjedde bare uker etter at artisten gjestet Trump i Det hvite hus og ikledde seg en «Make America Great Again»-caps.

USAS FREMTIDIGE PRESIDENT?: Rapperen Kanye West stjal showet under MTV Video Music Awards da han annonserte at han vil stille som presidentkandidat i USA i 2020. Video: Reuters Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!