Christine Koht:

- Veldig hardt mentalt

Snakker ut om vanskelige følelser etter sykdommen.

ÆRLIG: Christine Koht deler om livet etter kreftsykdommen. Foto: Berit Roald / NTB
ÆRLIG: Christine Koht deler om livet etter kreftsykdommen. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden det ble kjent i 2018 at komiker Christine Koht (55) hadde fått kreft, har hun delt åpenhjertig om hvordan hun har det. I oktober kunne 55-åringen komme med den gode nyheten om at hun var kreftfri.

- Jeg er fri for kreft, men går til kontroll hver tredje måned. Det er like skummelt hver gang. Jeg blir veldig lettet, men så er det ikke så lenge til neste kontroll, sa hun den gang til VG.

Nå deler Koht ærlig om sitt nye syn på livet etter kreftsykdommen. Det gjør hun i podkasten «Drivkraft».

- Gjør litt vondt

ÅRETS NAVN: Christine Koht ble kåret til «Årets navn 2019» i Dagbladet. Hennes mor, Kirsten Koht, tok imot prisen på vegne av Christine, som dessverre er for syk til selv å komme. Video: Per Ervland / Dagbladet TV Vis mer

55-åringen beskriver kampen på sykehuset som et «helvete», men mener at det å komme ut etterpå nesten framstår som tøffere.

- Det som er hardt, både kroppslig og mentalt, er å se hva alle andre får til. Ikke minst så har alle andre så ekstremt mange avtaler. Det synes jeg er litt sårt, innrømmer Koht i podkasten.

Koht understreker at det ikke er sånn at man bare har hatt det forferdelig, og så kommer man ut og har det helt nydelig. Hun forteller at det er vondt å ha en helt åpen kalender når man er i den alderen der «alle» andre har barn og er på toppen av karrieren sin.

- Det gjør litt vondt, for jeg har levd i en« kokong» (...) Det er veldig sterkt å komme ut, så sånn sett synes jeg det er ganske hardt mentalt.

- Jeg er sårbar

Det å komme hjem fikk Koht til å sammenlikne livet sitt med alle andre, noe som har gjort at hun kjenner på følelser hun ikke trodd hun skulle ha.

- Jeg har alltid tenkt i livet at personligheten min er blid og nysgjerrig, selvfølgelig litt urolig, usikker og jeg er sårbar - men sentimental, det er ikke jeg.

Hun forteller videre at hun nå opplever bitre, selvmedlidende og sjalu følelser. Noe som ikke var planen i livet hennes.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Christine Koht for en kommentar til saken, foreløpig uten hell.

FJERNER: Christine Koht har latt folk følge hennes kamp tilbake etter sykdommen med jevnlige oppdateringer på sosiale medier. Video: Kirsten Koht (med tillatelse) Vis mer

Den fargerike TV-stjerna har mottatt en rekke priser for sin sterke historie og åpenhet rundt egen sykdom.

I 2019 ble hun kåret til Årets navn i Dagbladet, og hun ble tildelt prisen for «Årets forbilde» under Se og Hørs kjendisgalla.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer