Ulrikke Brandstorp:

- Veldig spent

Ulrikke Brandstorp leder NRKs nye program.

NY JOBB: Ulrikke Brandstorp er programleder for «Bakemesterskapet». Foto: Anders Myhr Nielsen/NTB
NY JOBB: Ulrikke Brandstorp er programleder for «Bakemesterskapet». Foto: Anders Myhr Nielsen/NTB Vis mer
Publisert

- Altså, ENDELIG!

Det sier artist Ulrikke Brandstorp (28) til Dagbladet i forbindelse med lørdagens premiere på NRK-programmet «Bakemesterskapet», hvor Brandstorp utfordrer tolv av landets beste hobbybakere til «kamp med slikkepott og sukker».

Den tidligere MGP-vinneren er tydelig spent i forkant.

- Nå er det snart ett år siden innspilling, og jeg gleder meg så utrolig mye til at folk skal få lov til å bli med inn i baketeltet. Er jo selvfølgelig også veldig spent, sier hun, og fortsetter:

- Men jeg tror og håper at dette er et program som kan fenge hele familien. Veldig stas at dette har blitt lørdagsunderholdning.

Ulrikke Brandstorp skulle ta seg en pause fra parketten under Skal vi danse-finalen. Det rakk hun ikke. Video: Celina Morken. Reporter: Thea Hope. Vis mer

Dette er første gang 28-åringen fra Sarpsborg leder et program.

- Det er utrolig spennende og ikke minst ekstremt lærerikt. Jeg har alltid drømt om å være programleder, så veldig stas at NRK turte å satse på meg i et så stort konsept.

Hun innrømmer at det er en spesiell setting å til tider skulle stille spørsmål til deltakerne når de er stresset fordi tida renner ut.

FØRSTE SESONG: Dette er deltakerne i det nye NRK-programmet. Foto: Per Olav Sølvberg/NTB
FØRSTE SESONG: Dette er deltakerne i det nye NRK-programmet. Foto: Per Olav Sølvberg/NTB Vis mer

- Men det var heldigvis alltid et smil på lur da jeg nærmet meg kjøkkenbenken.

Ifølge Brandstorp gjorde været i Bergen, hvor programmet ble spilt inn, også at ting ble litt ekstra spennende.

- Temperaturene i teltet svingte veldig i og med at det var stekende sol det ene øyeblikket, og så plutselig hagl og kulde i neste øyeblikk. Deltakerne fikk litt å bryne seg på sånn sett, sier hun.

- Hva har overrasket deg mest med jobben?

-Flere ting! Alt fra hvor utrolig spennende baking er, til hvor sinnsykt gode ganer dommerne har. De kan smake hva som har gått galt under prosessen. Ganske vilt!

RØPER DETALJER: Ulrikke Brandstorp har hatt et aktivt år, og mer skal det bli, for drømmebryllupet er ikke gratis. Nå avslører hun hvor bryllupet skal stå. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken /Rød Løper Vis mer

28-åringen ser fram til at TV-seerne skal få bli kjent med deltakerne. På spørsmål om det er noe hun gruer seg til, svarer hun følgende:

- Jeg har jo bare vært meg selv, så jeg gruer meg nok ikke, men det er mange rare måter å annonsere hvor mye tid deltakerne har igjen på, så det kan bli et lattermildt gjensyn.

- Er det noe bakverk du ikke kan fordra?

-Hmm, jeg er ikke sånn superfan av bakverk med smaken av alkohol.

- Er det noe du aldri spiser eller baker?

- Koriander!

I «Bakemesterskapet» slipper Brandstorp å konkurrere selv. Det tror hun kan være likeså greit.

HINTET: Artist Ulrikke Brandstorp røper flere «eastereggs» som hun plantet i forkant av avsløringen om årets MGP-deltakelse. Video: Dagbladet Vis mer

- Jeg er VELDIG mye flinkere til å spise det andre baker, enn å bake selv. Er nok hakket bedre på matlaging da jeg kan ta ting litt mer på «feelingen». Det ble noen LITT for godt stekte kjøperundstykker senest i går, svarer hun lattermildt på spørsmål om hvordan hun er på kjøkkenet.

Hun kan også røpe at forloveden Oskar Nordberg uten tvil kokkelerer mest på hjemmebane.

«Bakemesterskapet» har premiere lørdag.