Ulrikke Brandstorp:

- Veldig sulten på revansj

Eurovision glapp for Ulrikke Brandstorp etter seieren i 2020. Nå er hun tilbake, mer klar enn noen gang.

COMEBACK: Ulrikke Brandstorp deltar i den første delfinalen av Melodi Grand Prix. Foto: Kristin Svorte
COMEBACK: Ulrikke Brandstorp deltar i den første delfinalen av Melodi Grand Prix. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert

Jubelen sto i taket og tårene rant, da konfettien begynte å regne og seieren i Melodi Grand Prix var et faktum for Ulrikke Brandstorp og «Attention».

2020 var året en stor drøm gikk i oppfyllelse for Brandstorp. Hun skulle få representere Norge i Eurovision Song Contest.

Men drømmen ble raskt knust. Kort tid etter seieren ble Eurovision avlyst på grunn av coronapandemien.

COMEBACK: Disse deltar i delfinale 1 i MGP 2023. Video: NRK Vis mer

Nå er hun tilbake i MGP, og skal vi tro den tidligere «Maskorama»-vinneren er hun mer sulten på seier enn noen gang.

- Hvor skal jeg begynne! Jeg har så lyst til å representere Norge i Eurovision at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg! Så jeg er meget sulten på revansj!

- Jeg skal prøve å nyte øyeblikket litt og. For man vet aldri hvordan ting går - det kan jo komme en pandemi og greier, så det er bare å nyte det mens man kan, sier hun med glimt i øyet.

Vil ikke stoppes av frykt

Om «Mamma Mia»-skuespilleren ikke skulle nå helt til topps i år, kan hun love at hun kommer til å prøve igjen.

MELODI GRAND PRIX: Rasmus Thall sitt MGP-bidrag inspirert av brorens ulykke. Reporter: Jonathan Gaathaug Nielsen. Video: Nora Skavhaug/Privat. Vis mer

- Så du kommer til å fortsette å prøve til du vinner igjen?

- Ja, det tror jeg! Med noen års pause, så kommer vi tilbake – om så 70 år og med rullator. Det er kanskje litt tidlig med rullator, da men, ler Brandstorp.

At hun allerede har vunnet hele sirkuset en gang, gjør at folk naturligvis har større forventninger til den nye deltakelsen.

- Jeg kan ikke la den frykten for å «ikke vinne igjen» stoppe meg fra å bli med på noe som kan bli helt fantastisk, forteller hun.

- Uansett hvordan det går så er det et fantastisk eventyr, hele greia. Man må bare prøve å puste med magen, og nyte det. Så får det gå som det går, sier Brandstorp.

MGP: Alejandro Fuentes er aktuell i Melodi Grand Prix 2023. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Jonathan Gathaug. Vis mer

Flyttet fra hverandre

Det ikke mange visste var at Brandstorps nære venn, og manager, Christoffer Gunnestad mistet faren til kreft dagen etter at Eurovision-avlysningen var et faktum.

Den mørke perioden i livet førte duoen fra hverandre. De snakket nesten ikke sammen lengre - det på tross at de bodde i samme leilighet - og 27-åringen var redd hun skulle miste vennen sin.

Den tøffe perioden er inspirasjon bak hennes MGP-bidrag «Honestly».

- Hvis en venn for eksempel mister noen i livet, er det vanskelig å vite hva man skal gjøre – så det ender med at man ikke sier noen ting, forteller Brandstorp og fortsetter:

- Det er vanskelig å være den personen som spør: «Hva trenger du?», «Hva vil du ha?».

Kjæresten ble redningen

RØPER DETALJER: Ulrikke Brandstorp har hatt et aktivt år, og mer skal det bli, for drømmebryllupet er ikke gratis. Nå avslører hun hvor bryllupet skal stå. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken /Rød Løper Vis mer

At 2020 ble et vanskelig år for de begge er ingen hemmelighet. Men da en mann ved navn Oskar Nordberg snek seg inn i livet til sangeren endret alt seg.

Forloveden ble redningen for vennskapet mellom Brandstorp og Gunnestad.

- Christoffer ble litt sur på han i starten. For han trua jo liksom plassen hans i forholdet. Så tok jeg en prat med Christoffer, om at det kanskje var på tide at han flyttet ut - som var en tårefylt samtale - men det ga oss rom og mulighet til å takle sorg og motgang på hver vår side. Rett og slett et lite pusterom.

- Etter hvert begynte vi å henge sammen som venner igjen, og det var vendepunktet – for vi turte å snakke med hverandre igjen sakte, men sikkert.

FORLOVET: Alt gikk ikke på skinner da kjæresten til Ulrikke Brandstorp skulle fri. Reporter: Celina Morken. Video: Luna Lea Vis mer

Brandstorp kan fortelle overfor Dagbladet at duoen har kommet styrket ut av den tunge tida.

- Alle perioder i livet påvirker deg på en eller annen måte. Det er kapitler i livet som former deg. Jeg liker å si at vi har en ryggsekk i livet, der tar man med seg forskjellige erfaringer. Så da er man litt bedre rusta når man trasker videre på livets vei.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer