Anniken Jørgensen:

- Veldig tungt da det sto på

Blogger Anniken Jørgensen forteller om det kaotiske året.

KRITIKK: Anniken Jørgensen forteller hva hun tenker om fjorårets bråk og tida etter. Foto: Andreas Fadum
KRITIKK: Anniken Jørgensen forteller hva hun tenker om fjorårets bråk og tida etter. Foto: Andreas FadumVis mer

Det var i slutten av mai det ble kjent hvem som skal være med i den neste sesongen av «Farmen kjendis». Samtidig som deltakerne ble annonsert, kom også nyheten om at deltakeren Anniken Jørgensen (22) måtte trekke seg fra konkurransen i siste sekund.

I ettertid har bloggeren sakte, men sikkert kommet seg på beina igjen, etter å ha vært innlagt på sykehuset med mistanke om hjernehinnebetennelse.

Tidligere denne måneden var hun tilbake på den røde løperen, deriblant på sommerfestene til motemagasinet Elle og plateselskapet Universal.

Dagbladet møtte 22-åringen på disse arrangementene - men også i forkant av den planlagte «Farmen»-deltakelsen. Da kunne 22-åringen fortelle at hun gjerne ville bruke realitydeltakelsen til å «koble av fra det hektiske livet hun ellers lever». Slik ble det altså ikke.

ÅPEN: Anniken Jørgensen deler gjerne av hverdagen sin, men har lært at ikke alle er like mottakelige. Foto: Andreas Fadum
ÅPEN: Anniken Jørgensen deler gjerne av hverdagen sin, men har lært at ikke alle er like mottakelige. Foto: Andreas Fadum Vis mer

I fjor stormet det som verst rundt Jørgensen, da hun slapp sin første bok, «Bare en natt til». Selv om boka gikk rett på førsteplass på Norges bestselgerliste, var det ikke bare positiv respons i vente for «Bloggerne»-profilen.

- Husker det ikke

VGs anmelder ga boka terningkast to, og i anmeldelsen ble det blant annet rettet kritikk mot Jørgensens utlevering av ekskjæresten, artist Mikkel Christiansen (27), og andre personer i omgangskretsen deres.

Simen Auke (28), som utgjør den andre halvdelen av Broiler, blir også omtalt i boka - noe han hevdet at han ikke ble informert om i forkant. Boka ble så forsøkt stoppet i retten, og Auke bekreftet overfor Dagbladet at det var han som hadde bedt om at boka ble stoppet.

I oktober ble det kjent at det ikke ville bli noen rettssak om boka, men at partene hadde blitt enige og at enkelte formuleringer ville bli endret.

- Du legger et kaotisk år bak deg. Hvordan har egentlig det siste året vært?

- Altså, det er nesten sånn at man ikke husker noe av det, for det gikk så i ett. Det gikk så fort og det var veldig tungt da det sto på. Men jeg kom ut av det, sier hun, og fortsetter:

- Det går jo alltid bra, men jeg vet ikke hvor sunt det var for helsa. Jeg er bare glad det er over.

- Har oppstyret påvirket deg på noen måte, føler du?

- Jeg føler at det som skjedde i høst har gjort meg mer ydmyk, og jeg tror man ser på ting annerledes - både når det gjelder media og jobben min. Hvordan den har utviklet seg fra å bare være en digital dagbok, til at jeg er blitt en offentlig person. Kanskje jeg ikke liker bransjen like mye som jeg en gang gjorde, sier hun.

ANGST: Anniken Jørgensen mener hun ikke glamoriserer sin egen angst. Video: Trygdekontoret / NRK. Se episoden her: https://tv.nrk.no/serie/trygdekontoret/2019/MUHU10000219/ Vis mer

Angrer ikke

- Hva legger du i det?

- Jeg opplever stadig at folk er ute etter å «ta hverandre». Jeg synes det er trist. Jeg tenker at uansett om man gjør rett eller galt i ei bok, så skrev jeg ei bok som skulle hjelpe folk, og det var min visjon, sier hun, og fortsetter:

- Når du ser tilbake på det nå, hva har du lært?

- Det er litt småbittert å si, men jeg glemmer nok at jeg har levd med denne jobben siden jeg var 15 år. Jeg er så vant til å snakke om mitt liv, til det punktet hvor jeg noen ganger glemmer at de rundt meg ikke gjør det samme. Det er fort gjort å glemme at jeg nødvendigvis ikke trenger å fortelle alt om alle, sier Jørgensen, før hun understreker:

- Men jeg angrer ikke på noe.