Vendela Kirsebom:

Vendela Kirsebom med helomvending - melder seg ikke inn i Senterpartiet likevel

Ombestemte seg etter bare tre dager.

<strong>OMBESTEMTE SEG:</strong> På oppfrodring takket Vendela Kirsebom ja til en plass i Senterpartiet. Nå har hun endret mening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OMBESTEMTE SEG: På oppfrodring takket Vendela Kirsebom ja til en plass i Senterpartiet. Nå har hun endret mening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Rett før helgen bekreftet tidligere supermodell og «Farmen kjendis»-deltager, Vendela Kirsebom (50), at hun tok steget inn i politikken. Bakgrunnen var en indirekte forespørsel fra Senterpartiet.

Ifølge avisa Østlendingen var det under fylkesårsmøtet for Senterpartiets lokallag i Hedmark, at fylkesleder Aasa Gjestvang oppfordret partileder, Trygve Slagsvold Vedum, til å gi Kirsebom gratis medlemskap i Senterpartiet.

Østlendingen tok videre kontakt med Kirsebom, som umiddelbart skal ha vært positiv til initiativet.

- Dette er veldig uventet, og veldig morsomt. Det hadde vært en ære - så du kan hilse Trygve Magnus og si ja takk, sa hun til avisen.

- Fort i svingene

Partilededer Trygve Slagsvold Vedum var selvsagt begeistret for en den spontane ververingen, og ba henne med ut på kaffe for et innblikk i hennes politiske visjoner.

- Det er veldig hyggelig at hun er så positiv til tanken om å bli med på laget. Og hvis hun vil bidra utover det å være medlem, er det helt topp. Vi trenger et mangfold av forskjellige folk med forskjellige ideer, sa han til Dagbladet.

Nå ser det imidlertid ut til Kirsebom har tatt en helomvending. I et nytt innlegg på Facebook forklarer hun at en innmelding i Senterpartiet ikke er aktuell, til tross for at hun først takket ja for tre dager siden.

«Det går litt fort i svingene om dagen, jeg får veldig mange henvendelser og blir så glad for alle de positive tilbakemeldingene jeg får etter Farmen,» begynner hun i innlegget.

Viser støtte til bøndene

Kirsebom forklarer bakgrunnen for den plutselige endringen, og at hun fort lot seg rive med. Derimot sitter et medlemskap i Senterpartiet for langt inne.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>VENNER:</strong> Vendela Kirsebom (50) og Petter Pilgaard (37) ble gode venner inne på Farmen-gården.
VENNER: Vendela Kirsebom (50) og Petter Pilgaard (37) ble gode venner inne på Farmen-gården. Vis mer

«Da journalisten i Østlendingen ringte, ville jeg gjerne vise min støtte til bøndene. Jeg har ikke skiftet politisk ståsted, eller meldt meg inn i Senterpartiet, men vil absolutt fortsette å bringe fokus på bøndenes situasjon slik at det fortsatt skal være mulig å livnære seg som bonde i Norge,» skriver Kirsebom.

Videre utdyper hun av verdiene til Senterpartiet, og viktigheten av den generelle bondenæringen.

«Vi trenger kortreist mat, og vi trenger norsk landbruk. Som dere har sett er jeg veldig glad i dyr, og ønsker å bidra med det jeg kan, men ikke som medlem av et politisk parti.»

Til Dagbladet skriver Kirsebom i en e-post at hun kanskje var litt rask da hun sa ja til medlemskapet.

- Jeg ble oppringt av en journalist i Østlendingen som viste til noe hyggelig som ble sagt om meg på fylkesårsmøte i Hedmark SP. Vi hadde en lang veldig hyggelig samtale, hvor han sa mye pent. Jeg ble så glad at jeg plutselig hadde sagt ja til å bli medlem, det var ikke helt meningen, forklarer hun.

Hun forteller at hun har fått flere hyggelige tilbakemeldinger, men innrømmer at det har gått litt raskt i svingene.

- Jeg er veldig glad i dyr og heier på norske bønder. Vi trenger norsk landbruk og norske landbruksprodukter, derfor ble jeg litt ivrig, skriver hun.

Et eventyr

Vendela Kirsebom kom helt til finaleuka i «Farmen kjendis», men påpekte overfor Dagbladet at hun deltok for opplevelsens skyld.

- Oppholdet har vært et eventyr uten like, og en utelukkende positiv erfaring. Jeg er så glad for at jeg har fått lov til å være med, og trodde aldri jeg skulle komme så langt, sa hun tidligere denne måneden.

Saken fortsetter under bildet.

Kirsebom var antakeligvis den som åpnet tårekanalene flest ganger under oppholdet. Både da deltakere og dyr forlot tv-gården, eller da en gris skulle slaktes, lot hun tårene trille.

Helt tørt ble det heller ikke da hun selv måtte forlate gården.

<strong>I FARTA:</strong> Vendela Kirsebom gjennomførte hinderløypekonkurransen, men skjønte på forhånd at hun var sjanseløs mot konkurrentene. Foto: Alex Iversen / TV 2
I FARTA: Vendela Kirsebom gjennomførte hinderløypekonkurransen, men skjønte på forhånd at hun var sjanseløs mot konkurrentene. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Det var skikkelig trist å vite at det var over, samtidig som jeg gledet meg utrolig mye til å treffe døtrene mine igjen, fortalte hun til Dagbladet.

Deltakelsen har åpnet mange dører for Kirsebom i ettertid, som var overveldet over responsen fra tv-seere.

- Folk har kommet bort til meg i butikken og fortalt at de heiet på meg. Folk er så utrolig hyggelige. Jeg har ikke opplevd noe som helst negativt, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer