Vendela Kirsebom melder seg inn i Senterpartiet

- Du kan hilse Trygve og si ja takk.

OPPFORDRET TIL MEDLEMSKAP: Tidligere i dag ble Vendela Kirsebom oppfordret til å melde seg inn i Senterpartiet. Nå har hun takket ja. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OPPFORDRET TIL MEDLEMSKAP: Tidligere i dag ble Vendela Kirsebom oppfordret til å melde seg inn i Senterpartiet. Nå har hun takket ja. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere supermodell, foredragsholder og «Farmen kjendis»-deltaker Vendela Kirsebom (50) tar steget inn i politikken.

Ifølge avisa Østlendingen var det under åpningen av fylkesårsmøtet for Senterpartiets lokallag i Hedmark, at fylkesleder Aasa Gjestvang oppfordret partiets leder, Trygve Slagsvold Vedum, til å gi Kirsebom gratis medlemskap i partiet.

Gjestvang har nemlig, i likhet med flere hundretusen nordmenn, fulgt TV 2s første kjendisversjon av «Farmen», og latt seg imponere av Kirsebom.

- En ære

- Du får skru på sjarmen din og invitere hele Norges gardskjerring (sitat: Lothepus, journ.anm) inn i Hedmark Senterparti, sa hun i retning Slagsvold Vedum, ifølge avisa, som seinere har spurt Kirsebom om hun faktisk kunne tenke seg å bli medlem:

- Det hadde vært en ære - så du kan hilse Trygve Magnus og si ja takk, sier hun, og bekrefter at hun skal melde seg inn i partiet.

Senterparti-lederen var til stede på møtet, og meddeler overfor Dagbladet at Vendela Kirsebom alltid er hjertelig velkommen til å bli med i Senterpartiet.

- Det er veldig hyggelig at hun er så positiv til tanken om å bli med på laget, sier han.

Han forteller at partiet over lengre tid har hatt et sterkt ønske om å rekruttere flere medlemmer. At den tidligere supermodellen Vendela Kirsebom takket ja til Senterpartiet i Hedmarks tilbud om medlemskap, kan heller ikke skade rekrutteringen.

ØNSKER VENDELA VELKOMMEN: Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ØNSKER VENDELA VELKOMMEN: Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Inviterer til kaffe

Og Senterpartiet er i vinden om dagen. I slutten av januar fikk de en oppslutning på hele 9,3 prosent, det beste resultatet partiet har fått på 20 år.

Nå ønsker Vedum å invitere Kirsebom til en prat over en kaffe for å høre hva slags ideer hun har.

- Og hvis hun vil bidra utover det å være medlem, er det helt topp. Vi trenger et mangfold av forskjellige folk med forskjellige ideer, sier Vedum.

Yrkestittelen «supermodell» er vel kanskje å anse som urban. At det skulle være noen motsetninger mellom dét og et medlemskap i Senterpartiet, ser ikke Vedum.

- Alle er vi glade i mat. Det vil aldri gå av moten. Senterpartiet har medlemmer med adresser i alle slags postkoder, sier partilederen.

- Men ikke så mange med «0» som første tall (det første tallet i Oslo-postkodene)?

- Vi har flere medlemmer med adresser i andre postkoder, og derfor er det bra å få flere medlemmer med adresse med «0» som første tall i postkoden, sier Vedum engasjert.

Kirsebom er ikke helt fremmed for politikk. Eksmannen, Olaf Thommessen, var som kjent nestleder i Venstre fra 2004 til 2008.

- Et eventyr

Vendela Kirsebom kom helt til finaleuka i «Farmen kjendis», men påpekte overfor Dagbladet at hun deltok for opplevelsens skyld.

- Oppholdet har vært et eventyr uten like, og en utelukkende positiv erfaring. Jeg er så glad for at jeg har fått lov til å være med, og trodde aldri jeg skulle komme så langt, sa hun.

Kirsebom var antakeligvis den som åpnet tårekanalene flest ganger under oppholdet. Både da deltakere og dyr forlot tv-gården, eller da en gris skulle slaktes, lot hun tårene trille.

Helt tørt ble det heller ikke da hun selv måtte forlate gården.

- Det var skikkelig trist å vite at det var over, samtidig som jeg gledet meg utrolig mye til å treffe døtrene mine igjen, sa hun.

Deltakelsen har åpnet mange dører for Kirsebom i ettertid, som var overveldet over responsen fra tv-seere.

- Folk har kommet bort til meg i butikken og fortalt at de heiet på meg. Folk er så utrolig hyggelige. Jeg har ikke opplevd noe som helst negativt, sa hun.

Dagbladet har foreløpig ikke lyktes i å få en kommentar fra Kirsebom i forbindelse med denne saken.

FARMEN-VINNER: Leif Einar Lothe vant Farmen Kjendis 2017. Her er et tilbakeblikk på noen av øyeblikkene vi har fått dele med Lothepus. Video: TV 2 / Flimmer Film / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer