Hank von Helvete er død:

Venner i sorg: - Håper han får fred

Flere minnes Hans-Erik Dyvik Husby i dag.

DØD: Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank von Helvete, døde fredag. Nå minnes flere sin gode venn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DØD: Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank von Helvete, døde fredag. Nå minnes flere sin gode venn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld kom den triste nyheten om at Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank von Helvete, er død, 49 år gammel.

Nyheten har lagt et teppe av sorg hos flere, og det har rent inn med kondolanser og rørende meldinger etter at nyheten ble kjent - deriblant fra Turbonegro, som Husby var en del av fra 1993 til 2009.

«Skuespiller, romantiker og underholder - gjennom sitt liv etterlot Hank ingen tvil om at han var en mann for scenen, han elsket rampelyset og rommets oppmerksomhet. Våre tanker og hjerter går til hans familie. Hvil i fred».

- ET TAP: Artist, skuespiller og vokalist Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank von Helvete, er bekreftet død fredag kveld. Video: Ivan Larsson/ Dagbladet TV. Reportere: Sigrid Hvidsten og Ivan Larsson. Vis mer

- Håper han får fred

Nå minnes også Kjell Nordström, også kjent som Baron von Bulldog, sin gode venn.

- Jeg minnes Hans-Erik som en smart, morsom fyr, som i perioder levde et meget turbulent liv, hvor kreativitet og destruktivitet ofte går hånd i hånd, sier han til Dagbladet.

Han forteller at sist gang de møttes var da Husby kom hjem til ham med en fin flaske whiskey og ville be om unnskyldning.

- For hva, spurte jeg. Hank svarte: «Det husker jeg ikke, men det er for alt dumt som jeg sikkert gjort». Nå håper jeg han har fått fred i sitt store, varme, men trøblete hjerte.

HANK: von Helvete, eller Hell, ble 49 år gammel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HANK: von Helvete, eller Hell, ble 49 år gammel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Unik personlighet

Rockemusiker og programleder Thomas Felberg forteller til Dagbladet at han kjente Hans-Erik, men at de aldri var nære venner. De har imidlertid hatt mye med hverandre å gjøre gjennom åra.

- Hans-Erik vil bli savnet, og hans nærvær i norsk kulturliv var helt unik og original på mange måter.

Videre forteller han om en felles busstur Turbonegro og Felbergs band WE hadde en gang på 00-tallet på vei til en felles spillejobb i London.

- Da satt Hans-Erik og jeg sammen og det eneste han pratet om var den engelske kongerekken og dens historie. En ganske spesiell samtale mellom to rockevokalister, sier han, og fortsetter:

- Sånn husker jeg Hans-Erik - som en unik personlighet med en egen innfallsvinkel både som artist og menneske. Mine tanker går til familien og hans nærmeste i denne triste stund. Hvil i fred, Hans-Erik.

- En god venn

Radioprofil Michael Andreassen forteller til Dagbladet at Hans-Erik var en svært god venn, som han kommer til å savne mye.

- Jeg vil minnes han som en god samtalepartner og venn. Klok, morsom, intelligent og kunnskapsrik. For meg var han en som var der da jeg hadde det som verst og livet raknet. En jeg var oppriktig glad i. Det er ufattelig trist at han er borte og jeg kommer til å savne han.

Trommeslager i TNT, Morten «Diesel» Dahl, forteller til Dagbladet at han ikke vet helt hvor han skal begynne med å minnes Hans-Erik.

- Jeg kommer til å savne ham veldig.

SPILTE SAMMEN: Morten «Diesel» Dahl og Hank von Helvete. Foto: Privat
SPILTE SAMMEN: Morten «Diesel» Dahl og Hank von Helvete. Foto: Privat Vis mer

Dybvik Husby deltok på 30-årsjubileet til bandet. Overfor Dagbladet sier trommeslageren at det var snakk om at de skulle spille sammen nok en gang, og at Husby at hadde en unik historie - på både godt og vondt.

- Han var et forbilde på mange måter, både som artist, skuespiller og menneske. Vi er litt satt ut hele gjengen, men akkurat nå tenker jeg først og fremst på familien og de som sto han nærmest.

- Ble sjokkert

Tryllekunstner Alexx Alexander minnes også Husby. Overfor Dagbladet forteller han at nyheten kom som lyn fra klar himmel.

- Jeg så at noen venner la ut bilder av ham på Facebook. Da jeg fikk bekreftet av manageren hans at ryktene jeg hadde hørt stemte, ble jeg sjokkert. Jeg forstår det ikke ennå, sier Alexander.

Tryllekunstneren ble kjent med Husby gjennom tryllelegenden Tore Torell, og etter dette skal de to ha hatt masse kontakt.

- Hank var er et stykke norsk historie. Han var en uforglemmelig person og jeg har stor respekt for det han har fått til, ikke bare med Turboneger, men også i tida etter.

CORONA: Hank von Hell forteller om hvordan coronapandemien preger hverdagen. Video: Anders Grønneberg Vis mer

- En legende

Også Turbonegro-medlem Thomas Seltzer har lagt ut egne minneord på Facebook.

«Jeg har aldri vært så trist som i kveld. Knust. Hvil i fred, min gale, sjarmerende, djevelske, urolige, elskede, talentfulle og visere enn alderen din, lille bror».

Dagbladet var fredag kveld i kontakt med kustner Unni Askeland, som igjen har mistet en nær venn.

GODE VENNER: Per Heimly forteller til Dagbladet at han er knust og i sorg. Her avbildet med Hans-Erik og Ari Behn. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GODE VENNER: Per Heimly forteller til Dagbladet at han er knust og i sorg. Her avbildet med Hans-Erik og Ari Behn. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Det er jævlig trist, og først og fremst trist for familien. Vi har har opplevd så mange fine ting sammen, og jeg velger å huske på de fine tingene, sa hun til Dagbladet da.

Hun var også nær venn med Ari Behn, som døde jula 2019. Det var også fotograf Per Heimly. Også han mistet en nær venn fredag. Til Dagbladet skrev han i en tekstmelding:

- Er knust og i sorg over at nok en av mine brødre gikk inn i historien som en legende. Hank var en vis mann. En sjaman og hudløs sjel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer