Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Vibeke Skofterud er død:

Venninnene i sorg etter Vibeke Skofteruds bortgang

- Det er vanskelig å tro at hun kan være død, hun som var så veldig levende.

I SORG: Vibekes Skofterud mange venner har mottatt dødsbuskapet med stor sorg, og hyller 38-åringen som blant annet beskrives som «evig positiv». Her sammen med programleder Jannecke Weeden og artist Hanne Sørvaag Foto: Skjermdump / Instagram.
I SORG: Vibekes Skofterud mange venner har mottatt dødsbuskapet med stor sorg, og hyller 38-åringen som blant annet beskrives som «evig positiv». Her sammen med programleder Jannecke Weeden og artist Hanne Sørvaag Foto: Skjermdump / Instagram. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag formiddag ble den tidligere landslagsstjerna Vibeke Skofterud (38) funnet omkommet på en holme utenfor Arendal.

Skofterud og kjæresten Marit Stenshorne (44) hadde vært i Arendal siden fredag og skulle være der i noen dager, da Skofterud natt til søndag, ifølge politiets siste opplysninger, skal ha truffet en holme med vannscooteren.

Etter det tragiske dødsbudskapet sitter sorgtunge venner som hyller 38-åringen for det de blant annet beskriver som hennes helt unikt positive karakter.

VIBEKE SKOFTERUD 1980 - 2018 Video: Bjørn Langsem / NTB / Scanpix Vis mer

- Vanskelig å tro

Artist Hanne Sørvaag (38) er blant Skofteruds venninner som i dag sitter sjokkert igjen etter den tragiske meldingen søndag ettermiddag.

Til Dagbladet forteller hun at hun fortsatt sliter med å forstå at det kan være sant, og mye av grunnen legger hun i venninnens uovervinnelige og levende vesen.

- Det er vanskelig å tro at hun er død, hun som var så veldig levende, sier hun til Dagbladet.

Sørvaag forteller at det var mange som hadde et forhold til den tidligere langrennsstjernen og tv-profilen, og at de derfor er mange som sitter sorgtunge tilbake etter dødsbudskapet. Likevel understreker hun at hun kjenner den aller største sorgen på Skofteruds egne vegne.

- Det var så mange ting hun gledet seg til. Hun hadde så mange talenter, og etter at hun la opp idrettskarrieren var det så mange ting hun gledet seg til og som hun skulle ta fatt på. Hun hadde nettopp åpnet så mange nye muligheter, og det føltes liksom ut som alt bare hadde begynt, forteller hun.

Sørvaag legger ikke skjul på at den tragiske ulykken er en påminnelse om at det ikke finnes noen garantier her i livet, og at man må leve mens man kan, noe hun understreker at venninnen nettopp var så god til å gjøre.

- Jeg kommer til å savne henne noe veldig.

I dyp sorg

TV3-profil Jannecke Weeden (42) var også blant 38-åringens venninner som tar dødsbudskapet med stor sorg.

«Kjære, kjære Vibeke-en min. Jeg er knust. Tøffe, modige, sterke, kule, men aller mest; myke, kloke, snille, snille du. Dette er bare så feil og vondt som det kan få blitt. Du pleide å si; det går over, Weeden, hvis ikke bærer jeg deg hjem. Du kan gå i krigen med meg - og jeg vet du ville båret. For meg var du ikke «langrenns Vibeke», du var all verdens fineste superlativer samlet i en. Vil ikke skrive Hvil i fred, det kler deg ikke. Hvil i glede og galskap- og vit at fotsporet ditt er enormt, ikke bare langrennssporet. For alltid din venn», skriver hun i et innlegg på Instagram, gjengitt med tillatelse.

Også artist Mariann Thomassen (39), sto den tidligere medaljevinneren i langrenn nær. Til Dagbladet beskriver hun sjokkbeskjeden som ufattelig tragisk og trist.

- Det blir tomt, sårt og kjedelig uten alltid positive og blide Vibeke. Jeg har mistet en venninne som sto meg nær, så dette er vanskelig. Livet er så skjørt. Jeg er utrolig glad for at vi var så flinke til å si gode og fine ting til hverandre og vi var alltid snille mot hverandre, skriver hun i en sms til Dagbladet, og legger til:

- Takk for fantastiske turer og samtaler kjære «maskinen» min! Du er dypt savnet, kondolerer Marit og familien til Vibeke.

Hedret ski-venninnen

Også artist Hanne Krogh (62) delte et bilde av seg selv og Skofterud, men fra ei tid lenge før 38-åringen ble kjent for sine langrennsprestasjoner.

Ifølge artisten selv er bildet fra den gang Skofterud var en del av barnekoret i Eidsberg. Skofterud og den folkekjære artisten skal ha sunget sammen ved flere anledninger den gang.

«Så uforståelig trist. Nydelige Vibeke Skofterud har forlatt oss - så altfor tidlig», skriver Krogh i innlegget.

Flere venner, familie og tidligere kolleger har snakket åpent om sorgen de nå føler på.

En av hennes nærmeste lagvenninner var Therese Johaug (30). Mandag formiddag fortalte hun åpent om sorgen, og om minnene hun skal ta med seg videre.

- Jeg har mistet en av mine beste venninner. En venninne som lyste opp rommet når hun kom, som ga alle rundt seg masse energi, kjærlighet og omsorg, skrev hun blant annet i meldingen via Norges Skiforbund.