Vibeke Skofterud

Venninnens rørende gest: - Siste stedet vi var sammen

Slik minnes vennene Vibeke Skofterud - ett år etter den tragiske ulykken.

ETT ÅR ETTER: Mandag 29. juli er det gått ett år siden Vibeke Skofterud omkom i Arendal. Nå forteller venninnene om det tøffe året de har lagt bak seg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ETT ÅR ETTER: Mandag 29. juli er det gått ett år siden Vibeke Skofterud omkom i Arendal. Nå forteller venninnene om det tøffe året de har lagt bak seg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

29. juli 2018 får Norge et dødsbudskap som sender de aller fleste i knestående. Langrennsprofilen Vibeke Skofterud hadde gått bort, bare 38 år gammel. De påfølgende timene og dagene var preget av sjokk, sorg, spørsmål og uvisshet.

Da Skofterud omkom i en vannscooter-ulykke utenfor Arendal, etterlot hun seg både kjæreste, familie, venner, kolleger og fans i bunnløs sorg.

I dag er det ett år siden den folkekjære idrettsutøveren gikk bort. For mange er det fortsatt et uendelig tungt og sårt tema.

- Det vekker tristhet i meg bare at du spør. Det går ikke en dag uten at jeg tenker på Vibeke. Men jeg prøver å tenke på alt det fine hun var, og ikke urettferdigheten i at hun er borte, sier tv-profil Jannecke Weeden (43) til Dagbladet.

Reiser til «deres» sted

43-åringen var nær venn av Vibeke, og en av dem som tok dødsbudskapet med stor sorg. Selv om venninnen ikke lenger er der fysisk, bærer Jannecke henne i hjertet til enhver tid.

- Jeg bruker daglig setninger hun alltid sa til meg når jeg ble for engstelig for ting. Som for eksempel; det kan jo gå bra og da, Weeden. Alltid med et glimt i blikket og gjerne etterfulgt av historiens kuleste latter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer