Monica Lewinsky:

Venninnens svik gjorde at livet til Monica (22) falt i grus: - Jeg overlevde det utenkelige

Monica Lewinsky sleit med å få seg jobb etter skandalen som rystet hele verden.

UTHENGT PÅ NETT: Monica Lewinsky ble i 1998 verdenskjent for sitt forhold med den daværende presidenten Bill Clinton. Her avbildet i 1995. Foto: NTB scanpix
UTHENGT PÅ NETT: Monica Lewinsky ble i 1998 verdenskjent for sitt forhold med den daværende presidenten Bill Clinton. Her avbildet i 1995. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For 20 år siden, 17. januar 1998, sprakk det som endte opp med å bli en av verdens største utroskapsskandaler.

Dette markerer også dagen da Monica Lewinsky (44) gikk fra å være en ukjent praktikant i Det hvite hus til å bli verdenskjent over natta.

Hun var kun 22 år gammel da hun fikk en praksisplass ved verdens mest berømte adresse i 1995, og ble dermed kjent med daværende president Bill Clinton, som da var 51 år gammel. Det tok ikke lang tid før de to innledet en affære.

Året etter ble Lewinsky flyttet over til Pentagon, fordi administrasjonen mente at hun tilbrakte for mye tid sammen med Clinton. Der ble hun kjent med kollegaen Linda Tripp, som ble den første på arbeidsplassen Lewinsky delte hemmeligheten sin med.

På det tidspunktet hadde affæren for lengst utviklet seg til stormforelskelse for Lewinsky, og Clinton hadde nylig avsluttet forholdet deres fordi han fant ut at hun hadde fortalt moren sin om dem.​

I mellomtiden hadde Linda Tripp rukket å ta en rekke opptak av telefonsamtalene hun hadde med Lewinsky om Clinton-affæren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer