Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jan Thomas om Ari Behn:

- Venter på at Ari skal ringe

Den femte episoden av Se og Hørs nettserie «Jan Thomas pusser opp» er helt spesiell.

EPISODE 5: I denne episoden av «Jan Thomas pusser opp» blir vi vitne til at Ari Behn, like før sin bortgang, overrasket Jan Thomas med en helt spesiell gave. Vis mer

Første juledag i fjor kom den tragiske nyheten om at kunstner og forfatter Ari Behn hadde tatt sitt eget liv. Dødsbudskapet slo ned som ei bombe og etterlot landets befolkning i sjokk, og de etterlatte og pårørende i en ubeskrivelig sorg.

Kjendisstylist og tv-profil Jan Thomas (53) var en av Ari Behns gode venner. «Det gjør så vondt, det er helt umulig å ta inn over seg», var noe av det 53-åringen skrev på Instagram kort tid etter dødsfallet.

Ukas episode av Se og Hørs TV-serie «Jan Thomas pusser opp» blir en helt spesiell episode. I den figurerer Ari Behn.

- For en stund tilbake kom Ari til meg og sa at han hadde en veldig, veldig god idé - men han ville jo ikke si hva det var. Så en dag, da jeg ikke var hjemme, allierte Ari seg med noen av vennene mine og tok seg faktisk inn i huset. Inn på selveste soverommet, forteller Jan Thomas innledningsvis i episoden.

Videre forteller han at episoden ble spilt inn i fjor høst, kort tid før Ari gikk bort.

EPISODE TRE: I tredje episode av «Jan Thomas pusser opp» avslører Jan Thomas hvordan han holder seg ung og kjekk, og får endelig installert sitt hemmelige våpen. Vis mer

- Blir rørt hver gang jeg ser ham

I neste sekund kommer Ari Behn gående og forteller at Jan Thomas er i London og at han skal overraske ham med en gave. I episoden benytter han også anledningen til å si noen velvalgte ord om sin gode venn, Jan Thomas.

- Jan er et av de mest elskelige vesener jeg vet. Han er en så gjennomgående god fyr. Han vil alle godt, og han øser av det og gir så mye til folk, at jeg blir rørt hver gang jeg ser ham - og vi får en bamseklem. Han får fram det beste i oss alle. Og nå skal jeg få fram det beste i ham, tenker jeg, forteller Ari med et lurt smil.

SAVNET ER STORT: Jan Thomas og Ari Behn hadde et nært vennskap, og førstnevnte innrømmer at han fortsatt tar seg i å se på gamle meldinger de sendte til hverandre. Foto: Privat
SAVNET ER STORT: Jan Thomas og Ari Behn hadde et nært vennskap, og førstnevnte innrømmer at han fortsatt tar seg i å se på gamle meldinger de sendte til hverandre. Foto: Privat Vis mer

I det neste øyeblikket er Behn inne på rommet til Jan Thomas, og avslører at han skal tegne flere varianter av Jan Thomas' «favorittkjønnsorgan». Deretter tegner han flere rosa peniser på soveromsveggen.

- Det jeg liker med Jan, er at han jo er ekstremt god til å se mennesker. Han får fram det beste i alle. Han er så genuint stor med hjertet sitt, og slike mennesker er det ikke mange av. Og så er han jævla «funny» - frekk som faen. Og han er en utrolig allsidig type, forteller Ari Behn i episoden.

Når Jan Thomas kommer hjem fra London, til en lapp fra Behn om at det venter en overraskelse, skynder han seg opp til soverommet sitt.

- Ja, ja, … Altså det er jo faktisk Ari, sier Jan Thomas når han oppdager kunsten som den avdøde kunstneren har malt på veggen på soverommet hans.

Til Dagbladet forteller Jan Thomas at da han kom hjem og så at Ari hadde malt peniser på veggen hans, tenkte han: «Dette er jo helt crazy».

- Men så fikk jeg det litt på avstand, og tenkte at det tross alt var min gode venn som hadde malt det, og at det ikke var noen tilfeldige rare streker. De illustrerer en historie om et morsomt og uvanlig vennskap. Så når det hadde sunket inn, tenkte jeg bare at dette var så veldig typisk Ari, humrer han.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

- Savner ham veldig

Overfor Dagbladet innrømmer Jan Thomas at det fortsatt er vanskelig å akseptere at Ari Behn er borte. Han forteller at han ofte ser på meldingene de to sendte til hverandre.

Ifølge 53-åringen inneholder meldingene fra Behn mye humor, varme og kjærlighet. Han beskriver dem som «poetiske».

- Det hender ikke sjelden at jeg opplever noe i hverdagen, som jeg tenker at jeg vil dele med ham. «Dette må jeg si til Ari!», tenker jeg, og så nesten automatisk griper jeg telefonen for å ringe eller sende ham en gøyal melding. Og det går nesten ikke en dag uten at jeg venter på at han skal ringe. Det kjennes bare fortsatt trist, sier Jan Thomas.

Videre forteller 53-åringen at det fortsatt er tungt og uforståelig. Han og Ari hadde mange planer sammen, og Jan Thomas sier at han hele tida får påminnelser om ting de gledet seg til sammen.

- Jeg savner ham veldig. Samtidig tenker jeg på all den kjærligheten han etterlot seg til oss. Jeg sitter med en god følelse av at Norge ble lite grann varmere og at vi alle ble litt snillere mot hverandre etter at Ari døde, fortsetter han.

DØD: Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør, hyller Ari Behn, som gikk bort første juledag i fjor. Vis mer

Var helt spesiell

At Ari Behn var helt spesiell, er ikke Jan Thomas i tvil om, og beskriver han som en mann som alltid gikk sine egne veier.

- Noe av det som gjorde at vi kanskje fant hverandre som nære venner, var det litt unorske og sære. Det gjorde båndet mellom oss veldig sterkt. Han var dypt og inderlig glad i folk rundt seg, og naturligvis var kjærligheten han hadde til barna sine i en særklasse, forteller Jan Thomas, og legger til:

- Det var alltid rørende å høre ham snakke om dem.

I slutten av episoden av «Jan Thomas pusser opp» forteller 53-åringen hva det fineste han lærte av sin nære venn, Ari, var.

- Blant alle de fine og unike egenskapene til Ari er dette den aller viktigste:

- Kjærlighet til alle. Det er det fineste Ari lærte meg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!