BLIR TOBARNSMOR: Marit Bjørgen avslører til KK at hun skal bli mamma igjen.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BLIR TOBARNSMOR: Marit Bjørgen avslører til KK at hun skal bli mamma igjen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Marit Bjørgen:

Venter sitt andre barn

Har termin i mars.

- Jeg gleder meg vanvittig til å bli mamma igjen, forteller skidronningen Marit Bjørgen (38) til KK.

Bjørgen er 17 uker på vei, og venter sitt andre barn i mars.

Hun kan til KK fortelle at hun lenge har ønsket et barn til, og at både hun og samboeren gleder seg stort til familieforøkelsen.

- Det er utrolig koselig. Både Fred og jeg har hatt et ønske om å få et barn til, og jeg føler meg veldig privilegert som kan få barn. Jeg er jo voksen og har drevet med toppidrett i mange år, så det er ingen selvfølge, sier hun.

OL-vinneren og samboeren Fred Børre Lundberg har sønnen Marius (2) fra før.

GRAVID: Marit Bjørgen blir tobarnsmor i mars. Bildet ble tatt da hun var gravid med sønnen Marius i 2015. Foto: NTB Scanpix
GRAVID: Marit Bjørgen blir tobarnsmor i mars. Bildet ble tatt da hun var gravid med sønnen Marius i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bjørgen kan fortelle at sønnen ser fram til å bli storebror.

- Marius gleder seg veldig til å bli storebror, selv om han ikke helt vet hva det vil si. Jeg sier til ham at jeg har baby i magen, og da sier han: «Men mamma, jeg har jo kommet ut?». Han forstår ikke at det er en annen baby enn ham.

Skidronningen, som i april la opp som toppidrettsutøver, ser frem til en noe roligere mammapermisjon nå som hun ikke lenger er aktiv. Det var hun nemlig da hun fikk sønnen Marius.

MARIUS: Marit Bjørgen og samboeren Fred Børre Lundberg har sønnen Marius, som er to og et halvt år gammel. Foto: NTB scanpix
MARIUS: Marit Bjørgen og samboeren Fred Børre Lundberg har sønnen Marius, som er to og et halvt år gammel. Foto: NTB scanpix Vis mer

Barn nummer to

Da Bjørgen og samboeren ventet sitt første barn i 2015, avslørte hun graviditeten under et pressemøte med langrennsjentene i Hemsedal.

- Jeg har en liten bombe å slippe: Jeg skal bli mamma i slutten av desember, sa hun den gang.

I desember samme år kunne de ønske sønnen velkommen til verden, og samtidig fortelle at alt gikk fint med både mor og barn.

- Marit og vår nyfødte sønn har det bra, sa den glade pappaen.

Navnet inspirert av gave

På nyåret bestemte de nybakte foreldrene seg for hva sønnen skulle hete, på et noe uvanlig vis.

Det var nemlig gavene som strømmet inn som til slutt førte til at paret ble enige, ifølge Aftenposten.

- Vi fikk veldig mange strikkede plagg i posten. Det var gensere, luer og votter, og vi så at mye av det hadde Marius-mønster, sa Fred Børre.

- Navnet måtte bli Marius. Det var pappa som foreslo det først, og Marit var enig. Barnet skal hete Marius Bjørgen Lundberg, fortsatte han.

Ønsket seg barn

I tiden før hun ble gravid for første gang, snakket Marit Bjørgen åpent om ønsket om å få barn.

Våren 2015 gjestet hun «Skavlan», der hun kunne fortelle at hun ikke hadde bestemt seg for om eller når hun skulle legge skikarrieren på vent for å prioritere familieforøkelse:

- Jeg har nok gjort meg opp noen tanker, men nei, jeg har ikke bestemt meg for når jeg skal legge opp. Men det er jo andre ting i livet også. Jeg håper jo på å få barn jeg og, sa hun den gang.

Få måneder senere kunne hun avsløre at hun ventet barn.