Ingunn Solheim:

Venter sitt første barn

Avslører termin og kjønnet på babyen.

BLIR MAMMA: Ingunn Solheim venter sitt første barn. Foto: Dagbladet / Geir Dokken
BLIR MAMMA: Ingunn Solheim venter sitt første barn. Foto: Dagbladet / Geir DokkenVis mer

NRK-profil Ingunn Solheim (39) venter sitt første barn med samboer og tv-produsent Lars Hognestad (51), det bekrefter Solheim selv overfor VG.

- Jeg har termin i slutten av august og det blir en gutt, sier hun til avisa.

Paret har vært sammen siden 2014 og dette blir deres første barn sammen. Hognestad har tre jenter fra tidligere, som ifølge Solheim gleder seg til å bli storesøstre.

39-åringen forteller at hun gleder seg til å bli mamma for første gang, men at hun ikke vet helt hva hun gleder seg mest til.

KJENT FJES: Ingunn Solheim har ledet en rekke sendinger på NRK. Her under en partilederdebatt i 2017 sammen med Jarle Roheim Håkonsen. Foto: NTB Scanpix
KJENT FJES: Ingunn Solheim har ledet en rekke sendinger på NRK. Her under en partilederdebatt i 2017 sammen med Jarle Roheim Håkonsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg aner jo ikke hva jeg går til. Mottoet er «en dag om gangen og minst mulig bekymring», sier hun.

39-åringen har de siste åra gjort seg svært god bemerket på norsk fjernsyn, og har blant annet ledet «Debatten» hvor hun stiller politikere til veggs, og NRKs valgsendinger. Hun har tidligere jobbet i TV 2 Nyhetskanalen og Kanal 24.

Hun kan allerede se tilbake på flere priser for sitt arbeid og i 2013 ble hun tildelt Kringkastingprisen som «en god representant for nynorsk i fjernsynet».

I søkelyset

I 2016 havnet hun i ufrivillig i søkelyset av helt andre grunner. Humorprogrammet «Underholdningsavdelingen» laget nemlig en parodi på henne, noe som fikk mye oppmerksomhet.

- Eg stirrer med store auge i kamera slik at folk lurar på om eg er gal, eller berre veldig, veldig smart, sa komiker Ine Jansen i rollen som Solheim.

PÅ KORNET: Se Ine Jansens treffende parodi på Ingunn Solheim i Underholdningsavdelingen på NRK. Video: NRK Vis mer

I et tidligere intervju med Dagbladet Magasinet har Solheim uttalt at parodien tok henne på kornet.

- Jeg ser jo litt gal ut på TV. Jeg har så mye mimikk i ansiktet! Stirrer kanskje litt. Men det handler om konsentrasjon, altså. Parodien var passe vond. Altså god, sa hun.