Prinsesse Beatrice:

Venter sitt første barn

Ny, kongelig baby på vei.

VENTER BARN: Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi venter sitt første barn sammen. Foto: NTB
VENTER BARN: Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi venter sitt første barn sammen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag formiddag kan britiske prinsesse Beatrice (32) dele den hyggelige nyheten om at hun og ektemannen, Edoardo Mapelli Mozzi (38), venter sitt første barn sammen.

«Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Beatrice og Mr Edoardo Mapelli Mozzi er svært glade over å annonsere at de venter barn til høsten dette året», skriver de på Instagram.

Dronning Elizabeth (95), Beatrices bestemor, har blitt informert og begge familiene skal være i ekstase over den kommende familieforøkelsen.

Stemor og mamma

Dette blir prinsessens første barn. Ektemannen har en sønn fra tidligere.

I et innlegg i Evening Standard har Beatrice tidligere beskrevet det som en ære å ha en bonussønn i fire år gamle Christopher Woolf «Wolfie» - som hun leser for om kvelden.

BRYLLUP: Prinsesse Beatrice og italienske Edoardo Mapelli Mozzi ga hverandre sitt ja fredag 17. juli. Den intime seremonien skjedde i all hemmelighet. Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

«I år fikk jeg den store æren av å bli stemor, og det har vært bemerkelsesverdig å gå tilbake til noen av mine egne favoritthistorier ved leggetid», skrev prinsessen.

Hun skrev videre at hun og stesønnen hadde en spesiell tid sammen da de leste alle bidragene til årets Oscar's Book Prize, som er en britisk barnebokpris. Prinsessen har også måtte trå til på andre måter under pandemien. Christopher Woolf har i likhet med mange andre barn hatt hjemmeskole det siste året.

«Stesønnen min har, som så mange andre barn, hatt hjemmeundervisning denne perioden. Å hjelpe ham til å engasjere seg i historier er en flott reise til å inspirere til fantasi, kreativitet, selvstendighet og humor», skrev hun videre.

Og nå skal hun altså bli mamma selv.

FYLTE ÅR: Prins Alexander av Sverige, sønn av prins Carl Phillip og prinsesse Sofia, fylte fem år 19. april 2021. Video: Small Media Vis mer

Hemmelig bryllup

Babynyheten kommer bare et knapt år etter at Beatrice og Edoardo ble smidd i hymens lenker. Ekteparet giftet seg i all hemmelighet på Windsor Castle.

«Den private bryllupsseremonien mellom prinsesse Beatrice og Mr. Edoardo Mapelli Mozzi fant sted 11.00 fredag 17. juli i The Royal Chapel of All Saints i Windsor», bekreftet Buckingham Palace den gang.

Om lag 20 personer skal ha vært til stede i seremonien, blant dem dronning Elizabeth og nå avdøde prins Philip.

Bruden hadde fått låne kjole av dronningen for anledningen. Vintagekjolen var designet av Norman Hartnell, og ble skreddersydd til å passe prinsessen av dronning Elizabeths private designer.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer

Dronningen tillot også barnebarnet å bære den samme tiaraen som hun selv brukte på sin bryllupsdag.

Paret forlovet seg i september 2019, og frieriet skjedde på svært romantisk vis under en ferietur til Italia samme måned

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer