Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Vera Lynn:

Vera Lynn er død

Sangeren ble 103 år gammel.

DØD: Sangeren Vera Lynn er død, 103 år gammel. Foto: NTB Scanpix
DØD: Sangeren Vera Lynn er død, 103 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den folkekjære britiske sangeren Vera Lynn er død, ifølge blant andre BBC. Sangeren ble 103 år gammel.

- Familien er lei seg for å meddele at Storbritannias mest elskede underholder har gått bort i en alder av 103 år, heter det i en offentlig uttalelse på vegne av familien, ifølge Telegraph.

Vera Lynn, som bodde i Ditchling i East Sussex, døde tidligere i dag - omringet av familie.

- Vi er utrolig lei oss for å høre nyheten om dødsfallet til Dame Vera Lynn, et uforglemmelig britisk ikon, symbol for håp til væpnede styrker, før og nå, og en høyt elsket langvarig Legion-supporter. Tankene våre er med de nærmeste, skriver Royal British Legion (veldedighet som gir støtte til veteraner journ.anm.) på Twitter.

Lynn er best kjent fra da hun under andre verdenskrig fikk tilnavnet «The Forces' Sweetheart», etter at sangene hennes var med på å løfte soldatenes humør.

- Sangene mine bidro til å påminne gutta hva de kriget for. Dyrebare, personlige ting, ikke ideologier og teorier, har hun tidligere uttalt.

Hun turnerte også på flere militære baser, og sang for de britiske troppene i blant annet Egypt, India og Burma.

Elsket av dronninga

Dronning Elizabeth er også blant de mange som har lagt sin elsk på sangeren, som vil bli best husket for låtene «We’ll Meet Again», «The White Cliffs of Dover» og «There’ll Always Be an England».

I forbindelse med den pågående coronakrisa kunngjorde det britiske kongehuset at dronning Elizabeth ville tale til nasjonen i et sjeldent tv-sendt klipp. I den historiske talen refererte hun blant annet til en av Lynns velkjente sanger, og sa: «We will meet again».

Sangeren ble født Vera Margaret Welch i 1917, i East Ham i London. Seinere har hun fått tittelen Dame, som er en ærestittel for kvinnelige innehavere av de høyeste gradene av Storbritannias ridder- og fortjenesteordener.

I 2016 ble hun utnevnt til medlem av «Order of the Companions of Honour», som er en belønning for særlige fortjenester innen blant annet kunst, litteratur og musikk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!