Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Verdenen min raste sammen i det øyeblikket

MGP-balladen «You and I», signert Kristian Valen (42), tar utgangspunkt i februarmorgenen i fjor da han trodde at han skulle miste kjæresten.

MGP-KLAR: Komiker og artist Kristian Valen har hatt et utfordrende år. Nå skal han konkurrere i Melodi Grand Prix. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
MGP-KLAR: Komiker og artist Kristian Valen har hatt et utfordrende år. Nå skal han konkurrere i Melodi Grand Prix. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Det er ingen tvil om at det siste året har vært det tøffeste året jeg noen gang har vært borti. Låta kom til meg veldig fort. Jeg skrev den som terapi og har aldri trodd jeg skulle dele den med noen, sier komiker og artist Kristian Valen (42) til Dagbladet.

Han var ikke til stede da de ti musikerne som skal kjempe om å representere Norge i Eurovision Song Contest-finalen i Kiev, Ukraina til våren, ble annonsert denne uka, men tar seg tid til å møte Dagbladet i NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo fredag.

- Jeg ble spurt av Jan Fredrik Karlsen om å være med. I utgangspunktet har jeg aldri tenkt tanken på å delta i MGP, jeg skriver musikk når jeg er nede og komikk når jeg er oppe, den gladdiscoen har jeg ikke i meg, sier Valen som spøker med at han strøk i musikk på skolen.

Skadet seg

Valen deltar i Melodi Grand Prix med balladen «You and I», en låt med en særegen historie. I en ulykke for ett år siden skadet kjæresten seg stygt på en gjenstand i parets hjem i Oslo og ble hentet av ambulanse.

- Jeg trodde jeg skulle miste henne, men bank i bordet, det gikk det bra. Låta handler om hvordan verdenen min raste sammen i det øyeblikket. Derfor synger jeg «we almost made it». Jeg trodde jeg skulle miste henne, sier Valen.

Han sier at han fortsatt ikke er over ulykken.

- Det er derfor jeg på mange måter gruer meg til å framføre den. Når jeg synger balladen er det som å være tilbake igjen da det skjedde. Jeg ser alt for meg, men faren min og kjæresten og jeg har hatt en god prat om å delta med «You and I». Vi fant ut at det positive med å være i med Melodi Grand Prix overgår det negative. Også er det jo gratis fest etterpå, sier Valen med et glis.

Ankebehandling

I september i fjor ble Valen dømt til 21 dagers fengsel i Oslo tingrett for trusler mot offentlige tjenestemenn, og for å ha vært i besittelse av et plombert våpen på offentlig sted. Det aktuelle våpenet var en våpenetterligning, het det i dommen.

Valen erkjente seg ikke skyldig, og har anket dommen. I går ble det klart at lagmannsretten vil behandle saken på nytt.

- Hvordan tror du den pågående rettssaken vil påvirke MGP-deltakelsen?

- Det har jeg faktisk ikke tenkt på, nå er det bare MGP i hodet mitt. Jeg fikk en telefon i går fra min forsvarer John Christian Elden som fortalte at anken er tatt opp. Det var en uforklarlig følelse og utrolig godt. Dagene har vært tunge, man våkner hver dag og tenker at dette er en drøm, du må våkne. Heldigvis har jeg egenskapen til å ta en kamp om gangen. Nå er det fullt fokus på MGP framover, sier han.

Skal flytte

Kritikerne er ikke Valen bekymret for.

- Om låta slaktes er ikke det viktigste. Det er tilbakemeldingene fra den ene personen du møter på gata som sier at musikken gir dem noe som betyr noe. Jeg er bare takknemlig for at jeg får være med å gjøre all denne galskapen, sier Valen.

Etter MGP-sirkuset har Valen store planer om å reise fra Norge sammen med kjæresten. Destinasjonen er fortsatt ukjent, men de ser blant annet på mulighetene til å flytte til Sør-Afrika.

- Planen er å bli på ubestemt tid. Vi har prøvebodd Las Vegas, Los Angeles og Berlin. I Sør-Afrika har vi sett på Kruger nasjonalpark. Samboeren min er lege og kanskje vi starter en klinikk der. Hvem vet. Vi skal ta det som kommer, men bagene er pakket, sier Valen lurt.

PARODI: I «Kanal Valen» parodierte Kristian Valen det populære TV 2-programmet «Hver gang vi møtes». Video: TV 2 Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling